Referat instituttrådsmøte Helsam19. mai 2016

Referat fra instituttrådsmøte 19. mai 2016, kl 9 - 11 på møterom HELED, Forskningsveien 3A, 2. etg

Tilstede:

Nina K. Vøllestad, Heidi Fjeld, Eli Feiring, Bård Natvig, Karen Synne Groven, Kaja Kvaale, Line Løw 

I tillegg: Knut Tore Stokke (referent), Marie Cecilie Bakken, Irene Auke

Sak/tema

Beskrivelse/momenter fra diskusjonen

Oppfølging/ansvarlig

Kommentarer til referatet fra sist eller innkallingen

Referatet fra møtet 25. april var sendt ut tidligere. Det var ingen kommentarer til referatet. En sak ble meldt til eventuelt.

 

Diskusjonssaker

   

Virksomhetsrapport 1. tertial 2016

Forslaget til virksomhetsrapporten for 1. tertial 2016 ble kort gjennomgått. Rådet hadde ingen tilføyelser til forslaget til virksomhetsrapport.

 

Ny administrativ organisering - revidert forslag til bemanningsplan

Saken ble innledet med en kort oppsummering av de innspill som var kommet inn siden behandlingen i forrige instituttrådsmøte, og de endringene som var gjort i forslaget til bemanningsplan.

Rådet var positive til endringene som er gjort og prosessen med å utarbeide et revidert forslag etter innspillene som kom i første runde.

Det ble stilt spørsmål ved om det var mulig å unngå de tre 80% stillingene som planen legger opp til. De representerer en risiko for svakere kontinuitet i stilling og for å forsterke en skjev kjønnsbalanse i administrative stillinger. Instituttledelsen svarte at de tre stillingene opplevdes som et nødvendig kompromiss for å unngå for sterk økning i administrative stillinger, og fordi det oppleves enda mer uhensiktsmessig å sette sammen stillinger med for stor variasjon i arbeidsoppgaver.

Rådet ga sin tilslutning til at det reviderte forslaget ble drøftet med tjenestemannsorganisasjonene.  

Saken går videre til drøftinger med tjenestemannsorganisasjonene.
Innspill til strategiske satsninger i fakultetet

Instituttleder innledet med en kort gjennomgang av forslagene til bruk av strategi- og omstillingsmidler. Det ble også presentert et tilleggsforslag om å etablere et brukerråd/brukerpanel for instituttets forskningsaktiviteter. I flere av de siste utlysningene av forskningsmidler har involvering av brukerrepresentanter vært vektlagt, og det kan tale for opprettelsen av ett felles brukerpanel ved instituttet.

Det ble gitt noen kommentarer til flere av tiltakene, men rådet opplevde det som svært vanskelig å skulle gjøre noen prioritering mellom de ulike tiltakene.

 

Instituttledelsen gir innspill på en uprioritert liste med de foreslåtte tiltakene.

 

Høring Underdal-utvalgets rapport som oppfølging av SAB-rapporten

Instituttleder innledet til diskusjon med en kort presentasjon for bakgrunnen for rapporten. Mye av diskusjonen så langt har vært knyttet til spørsmålet om valg eller tilsetting av ledere. Et annet viktig punkt er forslaget om større økonomiske avsetninger for strategiske satsninger.

Rådet diskuterte hvordan instituttet som enhet burde utforme en høringsuttalelse om disse spørsmålene. Det var tilslutning til at instituttet bør anbefale valg til rekruttering av ledere, men utover dette hadde ikke rådet noen klare anbefalinger til instituttets høringsuttalelse. 

Instituttledelsen utformer et høringssvar etter diskusjon med avdelingslederne 23. mai.

Helsams uttalelse og øvrige høringssvar finnes på rapportens nettside

Høring: forslag til nytt administrasjonsreglementet for Det medisinske fakultet

Det var ingen kommentarer til forslaget til nytt administrasjonsreglement for fakultetet. Størrelse og sammensetning av Helsams instituttråd vil bli tatt opp til diskusjon våren 2018.

Informasjonssaker

   
HMS

Ingen aktuelle saker

 

Årsplan 2017-19

Fakultetet har tatt initiativ til sterkere involvering fra instituttene i sitt arbeid med årsplan for 2017-19. En arbeidsgruppe med representasjon fra alle instituttene utarbeider et utkast til årsplan som skal behandles i fakultetsstyret 21. juni.

Ambisjonen med utkastet er å lage en årsplan som instituttene i større grad kan oppleve som sin egen, og at instituttene trolig kun trenger å lage egne vedlegg til årsplanen. I tillegg ønsker arbeidsgruppa en reduksjon i antall mål og tiltak i planen.

Helsam avventer arbeid med egen årsplan til etter fakultetsstyrets behandling i juni.

 

Informasjon om aktuelle saker

Instituttleder orienterte om fakultetsstyrets behandling av forslaget om nedleggelse av masterprogrammet i Sykepleievitenskap: Fakultetsledelsen fremmet et forslag om nedleggelse fra 2017, men etter diskusjon med fakultetsstyret ble det ikke fattet noe endelig vedtak i saken. Det betyr i praksis at en nedlegging ikke kan skje før i 2018. Saken kommer opp igjen for fakultetsstyret 21. juni. Det vil da bli diskutert løsninger for omdisponeringer av studieplasser i 2017.

 

Eventuelt

Representantene for de administrativt ansatte hadde fått et innspill fra instituttets studiekonsulenter. Gruppen ønsker å fremme en egen sak for rådet om karriereutvikling for studiekonsulenter. De gir også uttrykk for at de opplever deres stillingskodeplassering i forslaget til ny bemanningsplan som utilfredsstillende, og ønsker en prinsippdiskusjon av om studiekonsulentoppgaven kan vurderes til rådgivernivå.

Administrasjonssjef kommenterte at det vil være naturlig at en framtidig seksjonsleder for studieseksjonen må jobbe med karriereutvikling, og også vurdere spesialisering/funksjonsfordeling mellom stillingene. Dersom noen av stillingene skal vurderes lagt på rådgivernivå forutsetter det at de tillegges utvidet ansvar eller spesialoppgaver.  

 
Publisert 31. mai 2016 09:04 - Sist endret 6. juli 2016 08:36