![Image may contain: Plant, Daytime, Property, Building, Tree.](/imb/english/research/centres/centre-for-clinical-nutrition/centre-for-clinical-nutrition.jpg)
Senteret har som mål å være et internasjonalt ledende kompetansemiljø innen pasientbehandling, forskning og undervisning i klinisk ernæring.
Senter for klinisk ernæring er et samarbeid mellom Avdeling for ernæringsvitenskap på Universitetet i Oslo (UiO) og Oslo Universitetssykehus (OUS) som ble etablert i november 2014. Formålet er å styrke pasientbehandling, forskning og undervisningen innen klinisk ernæring. Senteret er lokalisert på Domus Medica på Gaustad.
Senter for klinisk ernæring består av fire aktører: Ernæringspoliklinikken, Nasjonal kompetansetjeneste for sykdomsrelatert underernæring, Ferdighetssenteret og Kjernefasilitet for kliniske ernæringsstudier. Ledere for de fire aktørene utgjør senterets ledergruppe, og disse er Nicole Warmbrodt, Ingvild Paur, Hilde Kristin Brekke og Christine Henriksen.
Forskning
- Green Approach to Improved Nutrition Support (GAIN)
- Nutrition throughout the Treatment Course (NUTREAT) – Expanding care from hospital to home
- Ernæringsbiobank1 og Ernæringsregisteret er en database som inneholder kliniske opplysninger og biologisk materiale fra pasienter med sykdomsrelatert underernæring ved Ernæringspoliklinikken på Oslo universitetssykehus.
Aktuelt
- Årsrapport for 2023 kan du lese her
- Nekrolog Hanne Juul
- Seminar om sykdomsrelatert underernæring ble arranger fredag 21. april, se bilder fra seminaret
- Senterets strategi ble vedtatt i styringsgruppa i november 2020. Strategidokumentet finner du her.
Ernæringspoliklinikken
Ernæringspoliklinikken behandler pasienter med ernæringsmessige utfordringer, og har som mål å øke kunnskapen rundt sykdomsrelatert underernæring blant pasienter og helsepersonell ved OUS. Pasientene må henvises fra behandlende lege ved OUS
Ferdighetssenteret i klinisk ernæring
Ferdighetssenteret i klinisk ernæring er opprettet for å sikre at studentene utvikler tilstrekkelige kliniske ferdigheter for å utøve sin profesjon i helsevesenet. Selv om ferdighetssenteret primært er rettet mot studenter i klinisk ernæring, vil det også brukes av studenter i medisin og odontologi.
Kjernefasiliteter for kliniske studier
Kjernefasilitetene består av behandlingsrom med avansert utstyr for måling av kroppssammenseting, hvilemetabolisme, rom for blodprøvetagning samt et venterom. Fasilitetene brukes hovedsaklig av forskergrupper ved Avdeling for ernæringsvitenskap ved IMB, men er også tilgjengelig for eksterne brukere.
Nasjonal kompetansetjeneste for sykdomsrelatert underernæring NKSU
NKSU skal samle, utvikle og spre kompetanse om sykdomsrelatert underernæring i helsetjenesten i hele landet. Formålet med dette er å sikre en bedre og mer enhetlig kvalitet på pasienttilbudet hvor ernæring inngår som en integrert del av den medisinske behandlingen.
Rutiner ved senteret
Her finner du informasjon om rutiner for rombooking og bruk av forskningsrom
Alle prosjekter på registreres ved å fylle ut dette nettskjemaet
Etter at prosjektet er registrert, kan dere selv booke forskningsrom i Outlook
![Bildet kan inneholde: skrift, symbol, sirkel, parallell, gass.](https://www.med.uio.no/imb/forskning/sentre/klinisk-ernering/bilder/merke_sfke.png)
Et samarbeid med
![](https://www.med.uio.no/imb/forskning/sentre/klinisk-ernering/bilder/logo-ous-200.jpg)
Kontakt
Besøksadresse
Domus Medica
Sognsvannsveien 9
Postadresse
Postboks 4950 Nydalen
0424 Oslo
Telefonnummer
23 07 90 50