Skal religion definere hvordan medisin skal praktiseres?

– Det er vanskelig å forestille seg hvordan man som helsepersonell skal vinne tillit hos en pasient, dersom man ikke anerkjenner personen som sitter foran en.

Ketil Slagstad og Anne Helene Kveim Lie svarer Espen Ottosen i Morgenbladet. Ottosen uttrykker bekymring for at samfunnet nå er blitt så intolerant at feilkjønning kan bli forbudt. Videre spør Ottosen om helsepersonell kan pålegges «å mene at kjønn ikke bestemmes av biologi».

Feilkjønning innebærer at man ikke anerkjenner en persons kjønnsidentitet ved konsekvent å omtale eller tiltale en person med et annet pronomen eller navn enn det vedkommende identifiserer seg med eller er registrert med i folkeregisteret.

–  Ottosen angriper problemet fra en prinsipiell synsvinkel. For oss som helsepersonell fremstår imidlertid problemstillingen som noe søkt, all den tid han ikke diskuterer den avgjørende rollen et respektfullt møte mellom helsepersonell og pasient spiller for i det hele tatt å kunne etablere en behandlingsallianse, skriver Slagstad og Lie.

Les hele innlegget her.

 

 

Publisert 27. aug. 2019 11:00 - Sist endret 16. mars 2021 12:17