Tilpasset forskningskompetanse i kommunehelsetjenesten

Kunnskapsløftet i de kommunale helse- og omsorgstjenestene krever kvalifiserte forskere som kan bidra til innovativ tjenesteutvikling. Ledergruppen i forskerskolen har begått en kronikk i anledning NFRs utlysning av forskningsmidler som skal styrke bærekraften i kommunale helse- og omsorgstjenester

Forskerskolens leder Marit Kirkevold

Forskerskolens leder Marit Kirkevold. Foto: Marit Christiansen/OsloMet

Det er svært gledelig at norske myndigheter signaliserer at de ønsker å satse på forskning innenfor kommunehelsetjenesten, og at det nå er satt av penger til et forskningsløft innenfor sektoren. De 104 millionene er en god start, men skal kunnskapsløftet lykkes, må pengene brukes på en klok og effektiv måte. Dette skriver ledergruppen i forskerskolen, med leder Marit Kirkevold i spissen, i en kronikk i Dagens medisin 29. februar 2024.  

Budskapet i kronikken er at et kunnskapsløft i kommunene fordrer kvalifiserte forskere med spisskompetanse på nettopp kommunehelsetjenesteforskning. I perioden 2016-2023 har forskerskolen Muni-Health-Care hatt et tilbud om forskeropplæring spesielt rettet mot de kommunale helse og omsorgstjenestene. I løpet av disse åtte årene har 110 engasjerte stipendiater med bakgrunn fra en lang rekke profesjoner gjennomført skolens 2-årige opplæring for å kunne håndere de spesielle metodologiske og praktiske utfordringene som er knyttet til forskning i kommunal sektor. 

Les kronikken i sin helhet i Dagens Medisin: "Nye forskningsmidler fordrer tilpasset forskningskompetanse"

 

Publisert 12. mars 2024 12:45 - Sist endret 12. mars 2024 16:05