Trine-Lise Dræge Steinskog

Sykehjem er en stadig mer kompleks del av helsetjenestekjeden. Pasientene har et sammensatt utfordringsbilde og det forventes at sykehjem påtar seg stadig nye oppgaver, i tråd med samhandlingsreformen. Samtidig er det et stort press for å drive et kontinuerlig kvalitetsarbeid, og i tråd med den mest pålitelige forskningsbaserte kunnskapen.

Foto: privat

Bakgrunn for prosjektet

Høgskulen på Vestlandet og Bergen kommune er samarbeidspartnere i et større forskningsprosjekt som har kortnavnet «IMPAKT» (IMPlementation and Action for Knowledge Translation). Prosjektet har til hensikt å fremskaffe ny kunnskap om hvordan vi best kan integrere kunnskapsbasert praksis i sykehjems praksis. Ni sykehjem deltar i en intervensjon som kort forklart handler om hvordan forskning kan anvendes i praksis for å sikre god kvalitet på tjenestene, og hvor brukermedvirkning skal stå sterkt.

Om prosjektet

Mitt PhD prosjekt er en del av IMPAKT og har som overordnet mål å utforske og beskrive forhold knyttet til utvikling og evaluering av intervensjonen. Datainnsamling vil bli gjennomført ved flere tidspunkter for å informere utvikling og gjennomførbarhet av intervensjonen, samt for å evaluere den. Ved hjelp av et kvalitativt design hvor fokusgruppeintervensjon, observasjon og dybdeintervju benyttes, søker vi å:

  • Kartlegge fagsykepleiers rolle og se på hva som kan hemme og fremme implementering av kunnskapsbasert praksis i sykehjem, med tanke på utvikling av intervensjonen
  • Utforske hvordan opplever, deltar, og responderer deltakerne i intervensjonen.
  • Finne ut hvilke faktorer påvirker prosessene og resultatene av implementeringen.

Prosjektets tittel

The implementation of an integrated knowledge translation intervention in nursing homes –

A qualitative study to inform and understand critical factors before, during and after the intervention.

Av Trine-Lise Dræge Steinskog
Publisert 21. sep. 2018 00:00 - Sist endret 28. okt. 2020 11:30