Kari-Anne Hoel

Personer med demens kan ofte ha komplekse behov for hjelp, som gjør det utfordrende å gi tilpassede tjenester og personsentrert omsorg. Bedre tilpassede tjenester til personer med demens som mottar hjemmesykepleie kan ha positive effekter både for familie, helsetjenesten og for samfunnet generelt.

Foto: privat

Prosjektets bakgrunn

I dette prosjektet ønsker vi å undersøke kontinuiteten i tjenesten til personer med demens som mottar hjemmetjenester. Vi ønsker også å undersøke om TID-modellen (Tverrfaglig Intervensjonsmodell ved utfordrende atferd ved Demens) kan ha effekt ved atferdsmessige eller psykologiske symptomer hos personer med demens som mottar hjemmetjeneste. TID-modellen er et systematisk verktøy for å utrede og behandle atferdsmessige eller psykologiske symptomer hos personer med demens, og gir en komplett og helhetlig tilnærming til utredning og tiltak. TID-modellen kan være et viktig bidrag til bedre tilpassede tjenester til personer med demens som mottar hjemmesykepleie.

Om prosjektet

Prosjektet består av tre delstudier, to kvalitative studier hvor vi ønsker å undersøke ansattes erfaringer med å gi, og personer med demens sin erfaring med å motta, hjemmetjenester. Den tredje delstudien er en RCT pilotstudie hvor vi ønsker å teste intervensjonen TID for personer med demens i hjemmetjenesten.

Prosjektets mål

  • Undersøke hvordan personer med demens og ansatte erfarer hjemmetjenesten til personer med demens og opplevelsen av kontinuitet i tjenesten.
  • Undersøke om erfaringen endres etter intervensjonen TID, som en strategi for å øke kvaliteten i pleien for personer med demens med atferdsmessige og psykologiske symptomer som mottar hjemmesykepleie i Norge.

Prosjektets tittel

Kontinuitet i tjenestene til personer med demens som mottar hjemmetjenester i Norge

 

Av Kari-Anne Hoel
Publisert 23. sep. 2019 00:00 - Sist endret 15. jan. 2021 09:53