Karoline Madsen

Med økt forventet levealder forventes antall eldre mennesker med flere og kroniske sykdommer å dobles innen 2035, og vil trolig bli den neste globale folkehelseutfordringen. Når helsepersonell tar vare på pasienter med multimorbiditet, står kommunehelsetjenesten overfor utfordringer knyttet til pasientenes komplekse behov og fragmentering av helsetjenester.

Foto: privat

Prosjektets bakgrunn

Gjennom en behovsidentifiserings prosess ble eldre, pårørende og helsepersonell spurt om hva de mente det var viktig å forske på, for å øke livskvaliteten til eldre hjemmeboende pasienter med multimorbiditet, knyttet til koordinering og kontinuitet. Forskningsområdet som ble prioritert som nummer 1 var knyttet til hvordan man kan optimalisere kommunikasjonen mellom helsepersonell.

Kull 2020

Bakgrunn: 

Bachleor i sykepleie, Høyskolen Diakonova.

Master i sykepleie med kommunehelseperspektiv, med fordypning i hjemmesykepleie, VID.

PhD-stipendiat ved Fakultet for helsevitenskap, OsloMet

Veiledere:

  • Hovedveileder: Asta Bye, Førsteamunensis, OsloMet

  • Biveileder: Jonas Debesay, Førsteamunensis, OsloMet

  • Biveileder: Torunn Wibe, fagkonsulent, PhD, Oslo Kommune

Om prosjektet

Prosjektet ønsker å utforske barrierer og fasilitatorer for kommunikasjon mellom helsepersonell i kommunehelsetjenesten, for å møte hjemmeboende multisyke eldres komplekse behov. Det skal gjøres gjennom en kvalitativ studie ved å observere arbeidshverdagen til sykepleiere i hjemmetjenesten i tillegg til semi-strukturerte intervjuer av både helsepersonell, ledere, pasienter og pårørende.

Prosjektets mål

Målet er å få en forståelse av hvordan vi kan optimalisere / få en rik forståelse av kommunikasjon mellom helsepersonell for å øke kvaliteten på omsorgen til eldre pasienter med mye sykdom.

Prosjektets tittel

Barrierer og fasilitatorer for implementeringen av et tverrfaglig helsetjenestetilbud til hjemmeboende eldre med multimorbiditet.

Av Karoline Madsen
Publisert 18. sep. 2020 00:00 - Sist endret 25. mai 2021 15:49