Randi Skumsnes

Det er store utfordringer med koordinering og samordning av tjenester på tvers av helsetjenestenivåene i Norge. Det er også behov for mer praksisnær forskning med utgangspunkt i kommunehelsetjenesten, og innen rehabilitering.

Foto: privat

Prosjektets bakgrunn

En ny interkommunal rehabiliteringstjeneste er etablert i en region på Vestlandet, og det er ønskelig å knytte forskning til dette arbeidet for å studere samhandlingen som foregår mellom pasient, hjemkommune, sykehus og det interkommunale teamet.

Kull 2020

Bakgrunn: 

Bachelor: Ergoterapi, Høgskolen i Sør-Trøndelag 1999

Master: Kunnskapsbasert praksis for helsefag, Høgskolen i Bergen 2012

Ph.d.-institusjon: VID vitenskapelige høgskole

Veiledere: Karen Synne Groven og Hilde Thygesen

Om prosjektet

Prosjektet er et offentlig sektor ph.d.-prosjekt finansiert av Stavanger kommune og Forskningsrådet, og prosjektperioden er 2020-2024. Studien består av tre kvalitative delstudier med case studie og intervju som hovedmetoder.

Prosjektets mål

  • Større innsikt i hvordan samhandling foregår mellom involverte i et rehabiliteringsforløp; hvilke samhandlingsverktøy brukes, hvordan brukes de, og hva bidrar til å fremme eller hemme samhandlingsprosessene og overføringene mellom helsetjenestenivåene
  • Mer kunnskap om hvordan pasienter og helsepersonell opplever rehabiliteringsforløpet med tanke på samhandling og involvering

Prosjektets tittel

Hva gir trygge overganger i interkommunal rehabilitering og hvilke metoder sikrer samhandling på tvers av helsetjenestenivåene? 

Publisert 18. sep. 2020 00:00 - Sist endret 25. mai 2021 15:47