Anita Hunsager

Dette prosjektet skal gjennom tre delstudier øke kunnskapen om legevaktens rolle ved akutt helsehjelp ved selvskading.

Bildet kan inneholde: panne, smil, gest, lykkelig, fornøyd.

Om prosjektet:                

Prosjektet består av en systematisk oppsummering av internasjonale studier om bruk av akuttmedisinske tjenester tilsvarende legevakt ved selvskade, en prospektiv observasjonsstudie som undersøker selvskading som kontaktårsak til norske legevakter, og en kvantitativ studie som skal utforske selvskadende pasienters syn på og erfaringer med legevakt i sammenligning med pasienter som oppsøker akutt helsehjelp av andre årsak.

Prosjektets mål:             

Å undersøke dagens akutte hjelpetilbud til selvskadende pasienter. Å kartlegge behov og bidra til kvalitetssikring og utvikling av akutt helsehjelp for denne pasientgruppen.

Prosjektets bakgrunn:   

Selvskading er et økende helseproblem blant norsk ungdom. Personer som skader seg selv kan ha behov for akutt helsehjelp. Særlig legevakttjenesten har gjentatte ganger blitt sterkt kritisert i media med utgangspunkt i negative erfaringer og utilstrekkelig helsehjelp til denne pasientgruppen. Vi mangler imidlertid forskningsbasert kunnskap om norske forhold og behandling av selvskadende pasienter i førstelinjetjenesten.

Prosjektets tittel:           

Akutt helsehjelp ved selvskade.

Faglig bakgrunn:             

Lege. Utdanning pluss flerårig klinisk erfaring fra Tyskland. Jobber klinisk ved Bergen legevakt og Skadepoliklinikk. Jobber med forskning og fagutvikling ved Nasjonalt kompetansesenter for legevaktmedisin (NKLM).

Hjemmeuniversitet:       

Universitet i Bergen

Veileder(e):                      

Ingrid Hjulstad Johansen (Forsker II, NKLM), Tone Morken (Forsker I, NKLM), Edvin Schei (Professor, UiB)

Publisert 4. jan. 2023 10:46 - Sist endret 4. jan. 2023 10:46