CHARMs publikasjoner om henvisninger til tidlig spesialisert rehabilitering etter traumatisk hjerneskade under Covid-pandemien og pasienterfaring ved utskriving fra traumesykehus fikk priser

Forskning viser at myndighetenes anbefalinger om å prioritere tidlig rehabilitering av alvorlige hodeskader ble fulgt opp under pandemien i Helse Sør-Øst. Innhold i og frekvens/intensitet av rehabiliteringstjenester kan imidlertid ha blitt påvirket av pandemien og foreløpig har vi ikke kunnskap om dette heller ikke om langtidseffektene. Forskning belyser også viktigheten av brukermedvirkning i beslutningsprosesser og samhandling mellom tjenestene i helsevesenet.

Cathrine Tverdal og Torgeir Hellstrøm

Bildekilde: JRM

EU prosjektet Center TBIs pris for beste artikkel publisert av yngre forskere ble tildelt Cathrine Tverdal for hennes artikkel om pasienters erfaringer og tilfredshet ved utskriving fra traumesykehus. Tverdals andre artikkel, hvor hun forsket på om pandemien hadde noen effekter i henvisningsmønstre, epidemiologi, forvaltning, og om direkt førløp til spesialisert rehabiliteringstjeneste ble opprettholdt da sykehusene var under økt beredskap, ble Editors' choice for november i Journal of Rehabilitation Medicine (JRM).

Se saken om JRMs editors' chioce pris her

Les artikkelene:

Referrals to early specialized rehabilitation after traumatic brain injury during the Covid-19 pandemic.  

Traumatic brain injury: Patient experience and satisfaction with discharge from trauma hospital.

 

Publisert 8. nov. 2022 13:25 - Sist endret 8. des. 2022 10:41