Making Sense Together - gratis filmvisning og panelsamtale

Senter for medisinsk etikk og Twentyone Pictures inviterer til visning av filmen Making Sense Together med påfølgende panelsamtale om pasienters og pårørendes møte med psykiske helsetjenester

Making Sense Together (68.min) er en dokumentarfilm om makt og avmakt i psykiatrien. Gjennom fem nære og personlige vitnesbyrd belyser filmen maktstrukturer i helsevesenet fortalt av både brukere, pårørende og ansatte. Hvordan fungerer mennesker i samspill med systemene? Hvilke roller får man og hvilke trer man inn i? Hva gjør oss til medmennesker, bidrar språket til å skape tillit og hvordan skal man ta vare på håpet? Filmen fletter sammen en fiktiv historie med fem nære og personlige vitnesbyrd fortalt av både pasienter, pårørende og ansatte. Resultatet er en usminket utforsking av enkeltmenneskets møte med helsevesenet.

Fra før er filmskaper Ellen Ugelstad kjent for Indian Summer om broren Torstein, som lever med diagnosen schizofreni. Med Making Sense Together har hun laget en dristig, nyansert og aktuell dokumentarfilm som også gir håp – ved å lytte til de medvirkendes livserfaringer og ta dem på alvor. Filmen er støttet av: Viken Filmsenter As, ExtraStiftelsen, Stiftelsen Fritt Ord, NFI:Lab, NBK - Norske Billedkunstnere og Fond for lyd og bilde, Kulturrådet.

 

FILMVISNING: Onsdag 6. februar kl. 19:00-20:15  i auditorium 1 i Georg Sverdrups hus.

PANELSAMTALE: kl. 20:15-21:00: Hvordan er møtet med psykiske helsetjenester for pasienter og pårørende i dag? Hva er et godt møte og godt samarbeid med pasienten og pårørende? Hvordan kan vi motvirke at tjenestene og systemet skaper avmakt hos pasienter, ansatte og pårørende - hvordan kan de ulike tjenestenivåene snakke bedre sammen? Representanter fra bruker- og pårørendeorganisasjoner, profesjonene, og forskere på feltet vil delta i panelsamtalen: førsteamanuensis Bente Weimand, psykiater Petter Andreas Ringen, fagsjef i Pårørendealliansen Anne-Grethe Terjesen, filmskaper Ellen Ugelstad og Mette Ellingsdalen fra foreningen We Shall Overcome.

Ordstyrer er Reidar Pedersen, professor og senterleder ved Senter for medisinsk etikk. Han vil også kort presentere prosjektet BedrePårørendeSamarbeid som starter opp 1. februar i flere Helseforetak.

Deltakelse er gratis og åpent for alle, men forutsetter påmelding innen 5. februar.

Emneord: film og foto, psykisk helsevern, Etikk, pårørende, schizofreni
Publisert 14. jan. 2019 12:26 - Sist endret 30. jan. 2019 18:32