Referat instituttrådsmøte Helsam 13. september 2017

Referat fra instituttrådsmøte 13. september 2017, kl 9 - 11 på møterom 123 Fredrik Holsts hus

Tilstede: Nina Vøllestad, Anne Kveim Lie, Bård Natvig, Jan Helge Solbakk, Kaja Kvaale og Line Løw

I tillegg; Irene Auke og Knut Tore Stokke (referent)

Sak/tema

Beskrivelse/momenter fra diskusjonen

Oppfølging/ansvarlig

Kommentarer til referatet fra sist eller innkallingen

Det var ingen kommentarer til referatet fra møtet 16. mai.

 

Diskusjonssaker

   
Primærhelsetjenestesatsning

Instituttleder innledet med å oppsummere arbeidet med utviklingsprosessen: Etter en omfattende diskusjon landet fakultetsstyret på ikke å gå videre med å endre organisasjonsstrukturen. Fakultetets omstillingsmidler foreslås utløst gjennom en satsning på primærhelsetjenesten. Etter å ha vurdert ulike måte å organisere satsningen på har vi landet på å anbefale en senterløsning.

I diskusjonen som fulgte ble det spilt inn en enda tydeligere koblingen mot Oslo og samarbeidet med ideelle organisasjoner og pasientorganisasjoner.  

Det ble stilt spørsmål ved om at man ved et senter ser for seg at det skal være et eget styre og at forskningsprosjekter skal ligge i senteret. Instituttleder redegjorde for at en senterorganisering vil gi en tydelig profil utad, og også skape et sentralt sted for koordinering og initiering av samarbeid internt. Forskningsprosjektene vil ligge i avdelingene.

Rådet ga også innspill på at en viktig utfordring vil bli en avgrensning/prioritering for senteret ettersom instituttets eksisterende aktivitet med relevans for senteret er svært bred. 

 

Rapportering 2. tertial 2017

Virksomhetsrapporteringen for T2 2017 er delt inn i en resultat og årsplanrapport, en økonomirapport og en ledelseskommentar.

Forslagene til rapporter ble gjennomgått og det ble gitt innspill på eksempler som kunne tas inn i beskrivelsen av hvordan Helsam bidrar til oppfyllelsen av UiOs årsplan. 

Underlaget for økonomirapporten var dessverre fortsatt noe mangelfullt. Hovedtrekkene var at kostnadssiden var omtrent som budsjettert, men at nettobidraget fra de eksterne prosjektene var vesentlig mindre enn ventet. I tillegg var prognosetallene for årene framover ikke av tilstrekkelig kvalitet.

Endelig versjon av rapportene ettersendes til rådet.

Til neste rådsmøte setter vi opp en egen sak om beregningen av nettobidraget og arbeidet med prognosetall

Rekruttering av dekan

Fakultetsstyret skal behandle spørsmålet om rekrutteringsform for neste dekanperiode. Fakultetsledelsen har foreslått en overgang fra valg til rekruttering gjennom utlysning. Instituttleder innledet til diskusjon med at det tilsynelatende ikke er fremmet nye argumenter siden Helsam ga sitt høringssvar på Underdalrapporten i mai 2016.

I diskusjonen som fulgte var det tilslutning til å stå ved forrige høringssvar som anbefalte valgte ledere. I tillegg ble det foreslått at det i vurderingen av valg som rekrutteringsform må skilles mellom åpne valg og valg der en sittende leder stiller til gjenvalg. Rådet var også åpne for å anbefale at sammensettingen av fakultetsstyret bør endres slik at fakultetsledelsen ikke har to representanter ex officio.

 

Informasjonssaker

   

Masterportefølje

Instituttleder orienterte om status i arbeidet med reorganisering av masterporteføljen. Det gjøres to videre arbeider i høst i påvente av konklusjon; en vurdering av mulighetene for å se på felles struktur for programmene med 60-poengs masteroppgave og en gjennomgang av mulighetene for felles metodeundervisning på tvers av alle masterprogrammene.

Saken kommer til endelig vurdering i instituttrådet i januar 2018.
HMS

Det var ingen aktuelle saker

 

Informasjon om aktuelle saker

Det var ingen aktuelle saker

 

Eventuelt

   
Publisert 4. okt. 2017 09:14 - Sist endret 10. okt. 2017 12:26