Referat instituttrådsmøte Helsam 19. september 2018

Referat fra nstituttrådsmøte 19. september 2018, kl 9 - 11.10 på møterom Heled, Forskningsveien 3a, 2. etg.

Tilstede: Nina Vøllestad, Anne Kveim Lie, Bård Natvig, Heidi Fjeld, Line Løw, Kaja Kvaale, Tiril Seppola Reed og Christina Lønstad

I tillegg: Knut Tore Stokke

Sak/tema

Beskrivelse/momenter fra diskusjonen

Oppfølging/ansvarlig

Kommentarer til referatet fra sist eller innkallingen

Det var ingen kommentarer til referatet fra møtet  16. mai

Instituttleder orienterte om at vi har valgt å utsette saken om integrasjon mellom masterporteføljen og forskerlinjen til neste møte. 

 

Diskusjonssaker

   

Masterporteføljen

Heidi Fjeld orienterte om status i arbeidet med revidering av masterporteføljen. Tidsplanen overholdes i all hovedsak. Det er kommet til enighet om en struktur for 1. og 2. semester som fungerer for begge de to programmene som endres. Beskrivelsen av felles metodekurs og felles forskningsetikkurs er omtrent ferdig. Det har vært mer krevende å enes om porteføljen av valgfrie emner, og det arbediet pågår fortsatt.  Arbeidet med revidering av programbeskrivelsene for de to programmene ligger litt foran skjema.

Den videre prosessen vil bestå av at forslagene til reviderte programmer og emner blir behandlet i avdelingene og programrådene, deretter i avdelingsledergruppe og instituttrådet. Det settes opp et ekstra rådsmøte 31. oktober for endelig behandling av saken og søknad om endring av programmene oversendes fakultetet kort tid etter det.

Det ble spilt inn at tabellen med varig omfordeling av studieplasser også bør inkludere de programmene som ikke får endringer i antall studieplasser. Det var noe diskusjon av tidspunkt for en evaluering av omfordelingen av studieplasser, og det var enighet om å omformulere det til at en evaluering skjer senest høsten 2021.

Det ble også diskutert om det var for ambisiøst å forvente både mer effektiv driift av studieprogrammene og høyere kvalitet. Det ble foreslått å konkretisere at vi forventer økt kvalitet i form av utviklingen av emneporteføljen i både bredde og relevans mot samfunnsbehov.  

Saken kommer opp til behanlding i ekstra rådsmøte 31. oktober

Etablering av senter for primærhelsetjenesteforskning

Institutleder orienterte om at det ikke har lykkes å finne en midlertiidg løsning for satsningen gjennom å engasjere internt eller eksternt. For å holde trykk på etableringen av senteret foreslår vi nå en midlertidig løsning som kan fungere i perioden fram til første evaluering av senteret. Det innebærer en forskyvning av utlysningene av en fast stilling som senterleder. 

Den midlertidige løsningen fikk tilslutning fra rådets medlemmer, men det ble pekt på at det virker litt lite offensivt å utsette utlysning av senterlederstillingen. Instituttleder tar en runde til på  tidsplanen for utlysning.

 Det ble spilt inn at vi bør forsøke å få inn en viss undervisningsplikt også hos senterleder for å få til god integrering av senteret/senterleder i kjernevirksomheten. 

 

Vurdering av instituttråd vs instituttstyre

Instituttleder orienterte om at det ser ikke ut til å være presedens for at alle institutter ved et fakultetet må ha enten styre eller råd. Det tilsier at vi ikke trenger å søke støtte om en endring i de andre instituttene ved fakultetet. Utskiftning av ledelse og styre/råd ved institutt og fakultet er et godt tidspunkt for å ta saken opp til diskusjon med relevante kandidater. 

Det var tilslutning til at vi ber om innspill fra ansatte og studenter for å forankre om det er ønskelig å jobbe for å skifte fra råd til styre. Det er tidligere utarbeidet et underlag som veide de to alternativene mot hverandre. Dette sendes som underlag ut til avdelinger og relevante studentfora.

Avdelingene og studentene bes ta saken opp til vurdering, og sende innspill tilbake til instituttet innen utgangen av året slik at den kan følges opp av et nytt instituttråd. 

Årsplan 2019-21 og budsjett 2019-23

Årsplan og budsjett skal behandles av instituttrådet igjen i november. I denne omgang ble det åpnet for innspill som instituttet skal ta med seg i arbeidet fram mot neste rådsmøte. 

Sosial innovasjon og oppfølging av trakassering ble spilt inn som konkrete punkter til årsplanen. Det ble ellers kommentert at det ikke er ønskelig å legge for sterke føringer i planer eller budsjett siden det kommer inn ny ledelse fra neste år av. 

Forslag til årsplan og budsjett legges fram for instituttrådet i møte 21. november
Rapportering 2. tertial 2018

De viktigste trekkene fra virksomhetsrapportene ble gått gjennom. Ledelseskommentaren gir i hovedsak en statusoppdatering på de viktigste sakene vi jobber med; revidering av masterporteføljen og etableringen av senter for primærhelsetjenesteforskning. Søkning til studieprogrammene er ikke vesentlig endret, det er en utfordring i at flere faller fra i prosessen fra tilbudet er gitt til oppmøte på studiet, og vi har fortsatt en utfordring med svake søkertall inn mot AGS-programmet. Utviklingen i produksjonsresultater er stort sett gode, men vi er spent på utviklingen i NFR-inntekter som er viktig for nettobidraget og dermed den økonomiske situasjonen på basis. 

 

Informasjonssaker

   
HMS

 

 

Informasjon om aktuelle saker

  • Instituttleder og administrasjonssjef orienterte om prosessene med valg av instituttleder, instituttråd, dekan og fakultetsstyre; det blir to kandidater til instituttledervalget og utsatt nominasjonsfrist på dekanvalget siden det foreløpig bare er én kandidat. 
 

Eventuelt

  • Instituttet har fått inn en bekymringsmelding knyttet til studieadministrative støtte. Etter et oppfølgingsmøte tror vi at saken kan tas ned gjennom oppfølging i det aktuelle programrådet. Vi oppdaterer instituttrådet på status i saken i møte 21. november
 
Publisert 1. okt. 2018 07:57 - Sist endret 1. okt. 2018 07:57