Referat instituttrådsmøte Helsam 21. januar 2019

Referat fra instituttrådsmøte 21. januar 2019, kl 14 - 16 på møterom Heled, Forskningsveien 3a, 2. etg.

Tilstede: Terje P. Hagen, Eline Aas, Kåre Moen, Heidi Fjeld, Hanne Valeur, Kirsti Langvatn, Irene Auke, Tiril Seppola Reed, Christina Lønstad

I tillegg; Knut Tore Stokke (referent)

Sak/tema

Beskrivelse/momenter fra diskusjonen

Oppfølging/ansvarlig

Kommentarer til innkallingen

Det var ingen kommentarer til innkallingen. 

 

Diskusjonssaker

   

Rådets funksjon og årsplan

Vi innledet en ny instituttrådsperiode med en gjennomgang av instituttrådets funksjon og myndighetsområde. 

Det var ingen kommentarer til saken, men det ble spilt inn en oppfølging av høstens diskusjon om å vurdere instituttråd vs instituttstyre.

 

Vi kommer tilbake til saken om råd vs styre. I første omgang belyses dette gjennom en høring blant ansatte og studenter om hvordan man opplever medbestemmelsen ved Helsam. 
Forslag til årsplan for rådet Det var tilslutning til at vi legger opp til fire faste møter.  Det sendes ut innkalling på de foreslåtte møtedatoer og tidspunkter. Hvis det er mange forfall til et møte kommer vi tilbake med alternativ møtedato. 
Endringer i masterporteføljen

Institutleder orienterte om at underlaget var utarbeidet av avtroppende instituttleder og at han derfor har begrenset med kjennskap til prosessen. Det gjenstår arbeid med ressurskartlegging og praktisk implementering. 

 

Rådet hadde en del spørsmål til hva endringene i programmene bestod av. En kort oppsummering er at det vil bli samkjøring av 15 stp metodeundervisning og 5 stp forskningsetikkurs. I tillegg får programmene felles perioder for gjennomføring av elektive emner. Videre samkjøring av metode mot HEPMA/EU-HEM ligger noe lengre fram i tid. 

 

Rådet ga innspill på:

  • at det bør jobbes ekstra med markedsføring av nye programmer
  • at kaniddatstudier vil være interessant mtp hvor gått programmene treffer arbeidslivets behov 
  • at det må jobbes videre med beslutningsstruktur for programmene ettersom innsatsen i større grad blir på tvers av avdelingene
 
Strategi 2030

Vi orienterte om arbeidet med ny strategisk plan for UiO.

Rådet stilte spørsmål ved om prosessen vil følges opp av en tilsvarende plan for fakultetet? Det antas, men er ikke avklart.

 

Rådet ga innspill på:

  • I vurderingen av forrige strategiske plan bør vi se på hviilke virkemidler som er brukt for å oppnå målene
  • For å få en bedre måloppnåelse må planen kunne kobles mot handlinger og forenkles så mye at ansatte og studenter får et forhold til hva som ligger i strategien
  • Temaet om velferdsstatens bærekraft virker som en god ide, men et tematisk innspill har vel risiko knyttet til at det enten kommer med eller faller helt ut.
Vi kommer tilbake til saken i senere møter.
Virskomshetsrapport for T3 2018

Vi gikk gjennom utkast til økonomirapport og virksomhetsrapport, og brukte beskrivelsene til en gjennomgang av sentrale elementer i hvordan økonomien fungerer ved instituttet. 

 

Endelig verjson av virksomhetsapport og økonomirapport ettersendes rådets medlemmer. 

Informasjonssaker

   
Felles infrastruktur for registrerbasert forskning Instituttleder orienterte om at vi vil jobbe med å utvikle en egen infrastruktur for registerbaserte data på Helsam.   
HMS Ingen aktuelle saker.   

Eventuelt

   
Publisert 23. jan. 2019 22:30 - Sist endret 23. jan. 2019 22:30