Poteten stammer fra Sør-Amerika, hvor den har vært dyrket i flere tusen år. De spanske erobrerne brakte poteten til Europa på 1500-tallet.
Helårlig
Her finner du grønnsaker som dyrkes i Norge hele året. Løk og rødløk dyrkes alle måneder utenom juni, så vi har valgt å inkludere denne.
Agurk kommer opprinnelig fra India der den fortsatt vokser vilt ved foten av Himalaya. Vi kjenner til at den ble dyrket i Kina for over 3000 år siden og kom hit til landet på 1600-tallet.
Rapidsalat (Lactuca sativa var. crispa) er en krysning av bataviasalat som har blitt meget populær i Norge etter at man begynte å dyrke den i drivhus.
Isbergsalat danner meget faste hoder som nesten ser ut som et lite kålhode.
Vanlig hodesalat danner et fast hode med noe løsere blader ytterst.
Rødbete er en gammel kulturplante og har vært dyrket i Europa lenge før Kristi fødsel. Både rødbete og sukkerbete stammer fra strandbeten som vokser vilt langs kysten i Europa.
Kålrot eller kålrabi er en gammel kulturplante og har vært dyrket i Norge fra midten av 1600-tallet.
Rød kepaløk kalles vanligvis rødløk og har mildere smak enn gul løk.
Gul løk eller bare løk er den meste vanlige på det norske markedet. Kepaløk, som er den korrekte benevnelsen, kommer opprinnelig fra Asia der den har vært dyrket i mer enn 3000 år.
Hodekål eller hvitkål er en av våre viktigste grønnsaker og den dyrkes over hele landet.
Det finnes mange forskjellige typer gulrot, og de varierer i størrelse, fasong og farge. I tillegg til den vanlige oransje, finnes det sorte, lilla, gule og hvite gulrøtter. De lilla gulrøttene ble først brukt som fargestoff, og først på 1800-tallet ble det populært å dyrke de oransje gulrøttene vi kjenner best.