Vinter

Her finner du grønnsaker som dyrkes i Norge om vinteren.

Publisert 20. aug. 2015 10:27

Pastinakk er en gammel kulturplante og kjent helt fra romertiden. Før poteten ble introdusert var pastinakk her i landet den viktigste stivelseskilden i kostholdet.

Publisert 20. aug. 2015 10:27

Stangselleri kalles også for stilkselleri og er en toårig urt. Den kommer fra Asia, men var kjent i Europa allerede under Romerrikets stormaktstid.

Publisert 20. aug. 2015 10:27

Sellerirot kommer fra Middelhavsområdet og dyrkes over hele Europa.

Publisert 20. aug. 2015 10:27

Persillerot er i nær familie med persille, og er en meget gammel kulturplante som har sin opprinnelse ved Middelhavet, der den fortsatt vokser vilt.

Publisert 20. aug. 2015 10:27

Sjalottløk stammer fra Midtøsten og ble brakt til Europa av franske korsfarere. Den anses av mange for å være den fineste og mest delikate av løkene.

Publisert 20. aug. 2015 10:27

Purre er en toårig plante og som kommer opprinnelig fra Middelhavsområdet og er blitt dyrket helt tilbake i oldtiden.

Publisert 20. aug. 2015 10:27

Rødkål er en variant av hvitkål, som igjen er blant de eldste grønnsakene vi kjenner, og kom til Norge i vikingtiden.

Publisert 20. aug. 2015 10:27

Rosenkål kommer opprinnelig fra Belgia i området rundt Brüssel hvor den har blitt dyrket siden midten av 1700-tallet. Mange land har Brüssel i navnet på denne kålvarianten, og i Sverige kalles den for brysselkål.

Publisert 20. aug. 2015 10:27

Kinakål kommer som navnet tilsier, opprinnelig fra Kina. I Europa har den vært dyrket fra midten av 1900-tallet og den dyrkes også i Norge. Kinakål danner et ovalt hode, som er tungt og tett sammenknyttet nederst, men noe løsere i toppen.