Blomkålsuppe med gressløk og brødkrutonger

Hjemmelaget blomkålsuppe er nesten det beste som finnes. Server sprøstekte brødterninger til og masse finklippet gressløk.

Foto: frukt.no

Denne suppen tar under 20 minutter å lage. Oppskriften gir 20 porsjoner ferdig suppe og bør holde til 18 barn og 2-3 voksne.

Ingredienser

5 stk løk
5 ss olje
10 stk blomkål
10 dl matfløte
vann
salt og pepper
5 ts malt muskat
 
15 skive grovt brød
5 ss finhakket frisk gressløk
5 ss olje

Slik gjør du:

Skrell løk, hakk den grovt og stek den gyllen i olje i en stor kjele.

Varm og rens blomkålhodet, og ta av litt av blomkålen til garnityr. Skjær resten av blomkålen i biter.

Ha blomkålbiter og matfløte i kjelen. Fyll på med vann til det dekker blomkålen. Kok det mørt - ca. 4-5 minutter.

Mos suppen med en stavmikser, e.l. Smak til med muskat, salt og pepper.

Fjern skorpene på brødskivene og skjær dem i terninger. Stek dem gylne i olje i en stekepanne.

Server suppen med sprøstekte brødterninger, hakket rå blomkål og finhakket gressløk.

Nydelig suppe som kan serveres til middag eller som en liten kveldsrett med brød til.

Kilde: frukt.no

Publisert 4. aug. 2015 14:12 - Sist endret 21. juni 2018 10:16