Retten tar 20-40 minutter å lage og rekker til 20 personer. Det skulle holde til 18 barn og 3-4 voksne.
Ingredienser
1500 g karbonadedeig
5 stk løk
5 båt presset hvitløk
15 stk gulrot
500 g knollselleri (sellerirot)
25 stk moden tomat eller fem bokser med hakkede tomater.
10 ss tomatpuré
10 dl kjøttbuljong (utblandet)
5 ts tørket oregano
2000 g fullkornsspagetti
Slik gjør du:
Kok pastaen etter anvisning på pakken.
Rens og finhakk løk og hvitløk.
Vask, skrell og riv gulrøtter og selleri.
Skjær tomatene i terninger.
Fres løken blank sammen med hvitløk i en panne eller gryte. Tilsett karbonadedeigen og stek den.
Tilsett grønnsakene og tomatpuré.
Tilsett buljongen og oregano, og la sausen koke i ca. 20 minutter.
Ønsker du en sterkere saus, kan du tilsette mer krydder og gjerne en hakket chili. Et par laurbærblad som får koke med i sausen gir en ekstra godt smak, men er ikke nødvendig.
Server sausen med nykokt spagetti.
Kilde: Frukt.no