Enkel spagettisaus med gulrot og selleri

Vær raus med grønnsakene i spagettisausen. Det er smart og veldig godt å tilsett grønnsaker som gulrot og selleri. Det gir en fin smak og det gjør det lettere å få i seg "5 om dagen".

Foto: frukt.no

Retten tar 20-40 minutter å lage og rekker til 20 personer. Det skulle holde til 18 barn og 3-4 voksne.

Ingredienser

1500 g karbonadedeig
5 stk løk
5 båt presset hvitløk
15 stk gulrot
500 g knollselleri (sellerirot)
25 stk moden tomat eller fem bokser med hakkede tomater.
10 ss tomatpuré
10 dl kjøttbuljong (utblandet)
5 ts tørket oregano
2000 g fullkornsspagetti

Slik gjør du:

Kok pastaen etter anvisning på pakken.

Rens og finhakk løk og hvitløk.

Vask, skrell og riv gulrøtter og selleri.

Skjær tomatene i terninger.

Fres løken blank sammen med hvitløk i en panne eller gryte. Tilsett karbonadedeigen og stek den.

Tilsett grønnsakene og tomatpuré.

Tilsett buljongen og oregano, og la sausen koke i ca. 20 minutter.

Ønsker du en sterkere saus, kan du tilsette mer krydder og gjerne en hakket chili. Et par laurbærblad som får koke med i sausen gir en ekstra godt smak, men er ikke nødvendig.

Server sausen med nykokt spagetti.

Kilde: Frukt.no

Publisert 4. aug. 2015 14:12 - Sist endret 21. juni 2018 10:16