Grønnsak-karbonader med selleristaver

Kan vi friste med karbonader laget av herlige revne rotgrønnsaker? Server dem med grovt brød og sprøstekte staver av sellerirot. Sunt, enkelt og supergodt!

Foto: frukt.no

Det tar 20-40 minutter å lage denne retten. Oppskriften gir 20 porsjoner og bør holde til 18 barn og 2-3 voksne.

Ingredienser

10 stk kokt potet
10 stk revet gulrot
5 stk revet persillerot
5 skive revet kålrot
5 stk revet rødbete
5 stk finhakket rødløk
20 stk finhakkede soltørkede tomater
10 ss sylteagurk, hakket
5 dl revet hvitost
5 båt hvitløk - finhakket
10 stk egg
10 ss potetmel
10 ss hakket frisk kruspersille
5 ss hakket frisk timian
5 ts salt
2 ½ ts pepper
10 ss soyaolje
 
Garnityr (du kan bruke det du vil og har):
5 skive knollselleri (sellerirot) i fyrstikktynne staver
5 ss soyaolje
2 ½ boks alfalfaspirer
2 ½ boks alfalfaspirer
20 skive grovt brød

Slik gjør du:

Riv og hakk alle grønnsakene og urtene, og bland alle ingrediensene til deigen. La deigen hvile litt. Deigen kan lages dagen før.

Skjær sellerirot i fyrstikktynne staver, og stek dem sprø i en panne med litt olje. Legg over på papirhåndkle.

Form karbonader av deigen og stek dem i olje i en middels varm panne til de blir gylne og gjennomstekte.

Server grønnsakkarbonadene med grovt brød, sprøstekte selleristaver og alfalfaspirer, og også gjerne noen skiver rødløk, cherrytomat og sylteagurkskive.

Kilde: frukt.no

Publisert 4. aug. 2015 14:12 - Sist endret 21. juni 2018 10:17