Det tar 20-40 minutter å lage denne retten. Oppskriften gir 20 porsjoner og bør holde til 18 barn og 2-3 voksne.
Ingredienser
10 stk kokt potet
10 stk revet gulrot
5 stk revet persillerot
5 skive revet kålrot
5 stk revet rødbete
5 stk finhakket rødløk
20 stk finhakkede soltørkede tomater
10 ss sylteagurk, hakket
5 dl revet hvitost
5 båt hvitløk - finhakket
10 stk egg
10 ss potetmel
10 ss hakket frisk kruspersille
5 ss hakket frisk timian
5 ts salt
2 ½ ts pepper
10 ss soyaolje
Garnityr (du kan bruke det du vil og har):
5 skive knollselleri (sellerirot) i fyrstikktynne staver
5 ss soyaolje
2 ½ boks alfalfaspirer
2 ½ boks alfalfaspirer
20 skive grovt brød
Slik gjør du:
Riv og hakk alle grønnsakene og urtene, og bland alle ingrediensene til deigen. La deigen hvile litt. Deigen kan lages dagen før.
Skjær sellerirot i fyrstikktynne staver, og stek dem sprø i en panne med litt olje. Legg over på papirhåndkle.
Form karbonader av deigen og stek dem i olje i en middels varm panne til de blir gylne og gjennomstekte.
Server grønnsakkarbonadene med grovt brød, sprøstekte selleristaver og alfalfaspirer, og også gjerne noen skiver rødløk, cherrytomat og sylteagurkskive.
Kilde: frukt.no