Grønnsaksris

Skal du ha grønnsaker og ris til middag, hvorfor ikke blande det sammen? Resultatet blir kjempegodt, og du kan variere grønnsakene ut fra hva du ønsker eller har tilgjengelig. Her har vi brukt tomater og squash sammen med litt frisk timian.

Foto: frukt.no

Retten tar 20 til 40 minutter å lage. Oppskriften gir 20 porsjoner.

Ingredienser

5 stk løk
10 ss olivenolje
300 g langkornet middagsris
vann
20 stk grønn squash
20 stk tomat
salt og pepper
frisk timian

Fremgangsmåte

Hakk løken og fres den i olje i en kjele. Tilsett risen.

Skjær squash i biter og tomater i båter. Ha dem i kjelen sammen med timian.

Spe med vann og la det småkoke på lav varme under lokk til risen er ferdig. Rør ofte og spe med mer vann etter hvert som det koker inn.

Smak til med salt og pepper.

Kilde: frukt.no

Publisert 28. aug. 2015 14:23 - Sist endret 21. juni 2018 10:17