Retten tar mellom 20 og 40 minutter å lage. Oppskriften gir 20 porsjoner.
Ingredienser
25 stk gulrot
25 stk middels stor potet
5 stk finhakket løk
10 stk egg
5 ts salt
nykvernet pepper
5 ss hakket frisk timian
5 ss smør til steking
Slik gjør du:
Skrell gulrøtter og poteter og riv dem grovt. Klem ut så mye væske som mulig.
Ha gulrøtter, poteter, løk og egg i en bolle.
Tilsett salt, pepper og timian.
Stek røstien i varm stekepanne med smør. Du kan enten steke en stor pannekakerøsti eller mindre pletter.
Røsti skal være gyllenbrun og sprø.
Har du stekt en stor pannekakerøsti, så skjær dem i fire "kakestykker". Tilbehør som er godt til er crème fraîche og tyttebærsyltetøy.
Tips:
Snu stor røsti i stekepannen ved hjelp av et stort lokk.
Kilde: frukt.no