Hjemmelaget tomatsuppe med chili

Dette er en riktig god og enkel tomatsuppe med litt sting i smaken. Parmesan og brødkrutonger på toppen gir suppen 'det lille ekstra'.

Foto: frukt.no

Det tar 20-40 minutter å lage denne suppen. Oppskriften holder til 20 porsjoner og bør holde til 18 barn og 2-3 voksne.

Ingredienser

15 stk sjalottløk
10 båt hvitløk
50 stk tomat
olivenolje til steking
2 ½ stk rød chili
5 stilk frisk timian
25 dl vann
5 boks hele hermetiske tomater
5 stk hønsebuljongterning
salt, pepper og supper etter smak
 
Tilbehør:
5 dl brødkrutonger
20 ss revet parmesan

Slik gjør du:

Skrell sjalottløk og skjær dem i tynne skiver. Skrell hvitløk og finhakk dem.

Skjær tomater i biter og varm dem i en stor kjele med olivenolje.

Hakk chilien fint. Tilsett løk, chili og timian i kjelen med tomatene. Hell på vann og tomatene. Tilsett buljongterningen (du kan bruke grønnsaksbuljong om ønskelig). La suppen koke ca. 20 minutter på svak varme.

Kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en blender. Blir suppen for tykk, kan den spes med litt vann.

Smak suppen til med salt og pepper og en klype sukker.

Server suppen med brødkrutonger og revet parmesan.

Kilde: frukt.no

Publisert 4. aug. 2015 14:12 - Sist endret 21. juni 2018 10:18