Det tar 20-40 minutter å lage denne suppen. Oppskriften holder til 20 porsjoner og bør holde til 18 barn og 2-3 voksne.
Ingredienser
15 stk sjalottløk
10 båt hvitløk
50 stk tomat
olivenolje til steking
2 ½ stk rød chili
5 stilk frisk timian
25 dl vann
5 boks hele hermetiske tomater
5 stk hønsebuljongterning
salt, pepper og supper etter smak
Tilbehør:
5 dl brødkrutonger
20 ss revet parmesan
Slik gjør du:
Skrell sjalottløk og skjær dem i tynne skiver. Skrell hvitløk og finhakk dem.
Skjær tomater i biter og varm dem i en stor kjele med olivenolje.
Hakk chilien fint. Tilsett løk, chili og timian i kjelen med tomatene. Hell på vann og tomatene. Tilsett buljongterningen (du kan bruke grønnsaksbuljong om ønskelig). La suppen koke ca. 20 minutter på svak varme.
Kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en blender. Blir suppen for tykk, kan den spes med litt vann.
Smak suppen til med salt og pepper og en klype sukker.
Server suppen med brødkrutonger og revet parmesan.
Kilde: frukt.no