Minestronesuppe - italiensk vintersuppe

Minestrone betyr "tykk suppe", og den er med alle sine gode grønnsaker, pasta og bønner fullverdig middag. Ekstra god blir den med hakkede friske urter og revet ost på toppen.

Foto: frukt.no

Det tar 20 til 40 minutter å lage denne suppen. Oppskriften gir 20 porsjoner ferdig suppe.

Ingredienser

20 ss olivenolje
5 båt hvitløk
10 stk persillerot
10 stk gulrot
5 stk purre
1 ¼ stk hodekål
5 stk grønn squash
2 ½ stk rød chili
30 dl grønnsakbuljong (utblandet)
5 boks hermetiske tomater
500 g fullkornpasta
5 boks hvite bønner skylt i kaldt vann
5 skive knollselleri (sellerirot) - 1 cm tykk
5 ts sukker
5 ss finhakket frisk rosmarin
10 ss hakket frisk kruspersille
50 ss revet, skarp gulost

Fremgangsmåte

Rens hvitløk og press den med en hvitløkspresse.

Vask og rens persillerøtter og sellerirot og skjær dem i terninger, gulrøtter i skiver og purre i ringer.

Snitt hodekålen og skjær squash i halve skiver. Del chilien i to på langs, ta bort frø og hinner og finhakk dem.

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Ha olivenolje og grønnsakene i en stor kjele og la det surre et par minutter. Hell på buljong og hermetiske tomater og la alt småkoke 8-10 minutter til grønnsakene er møre.

Ha i spagetti, bønner og finhakkede urter. La suppen få et oppkok.

Smak til med salt og pepper og litt sukker. Blir suppen for tykk, kan du ha i litt mer buljong.

Server suppen rykende varm med et dryss av finhakket kruspersille, revet ost og fersk godt brød.

Kilde: frukt.no

Publisert 28. aug. 2015 13:50 - Sist endret 21. juni 2018 10:21