Mos med brokkoli

Server rykende varm mos med brokkoli og poteter til middag. Og sett en ekstra spiss på den med noen ristede pinjekjerner over, om du vil.

Foto: frukt.no

Denne oppskriften tar 20-40 minutter å lage. Oppskriften gir 20 porsjoner ferdig mos og burde holde til 18 barn og 2-3 voksne.

Ingredienser

1500 g potet
2500 g brokkoli
10 ss kesam® mager, 1 %
20 ss hakket frisk kruspersille
10 dl varm melk
5 ss smør
salt og pepper etter smak

Slik gjør du:

Skrell potetene og del dem i biter.

Skyll brokkolien og del i biter.

Kok brokkoli- og potetbiter mørt - i hver sin kjele - i så lite vann som mulig. Ikke la brokkolien koke for lenge, da blir den grå.

Hell fra kokevannet, men ta vare på det.

La potetene dampe litt.

Mos poteter og brokkoli sammen, rør inn smør, kesam og finhakket kruspersille.

Spe med litt av kokevannet til passe konsistens.

Smak til med salt og pepper.

Kilde: frukt.no

Publisert 4. aug. 2015 14:12 - Sist endret 21. juni 2018 10:22