Tzatziki

Bytt ut den tradisjonelle sausen med herlig, frisk tzatziki. Den er også kjempegod som dipp for eksempel til oppkuttede grønnsaker eller grissini.

Foto: frukt.no

Oppskriften tar 20 til 40 minutter å lage. Det gir 20 porsjoner ferdig tzatziki.

Ingredienser

10 stk slangeagurk
20 båt hvitløk
4 l matyoghurt
salt og pepper

Slik gjør du:

Press eller hakk hvitløken over i yoghurten. Bland agurk, yoghurt. Smak til med salt og pepper. La gjerne tzatzikien stå å godkjøre seg i kjøleskap en times tid. Smakene kommer da mye bedre fram.

Tips: Om du bruker vanlig naturell yoghurt, må du la yoghurten renne av gjennom et kaffefilter ca. 30 minutter. Bruker du matyoghurt, trenger du ikke det.

 

Kilde: frukt.no

Publisert 19. aug. 2015 07:30 - Sist endret 21. juni 2018 10:24