Det tar over 60 minutter å lage denne retten. Oppskriften gir fire porsjoner.
Ingredienser
20 stk tomat
ca. 250 g revet gulost
Ratatouillefyll:
5 stk grønn squash i terninger
2 ½ stk løk - finhakket
250 g frisk sjampinjong
2 ½ stk rød paprika i terninger,
5 båt hvitløk - knust og finhakket
ca. 10 ss frisk timian - finhakket
ca. 2 ½ ts sitronsaft
1 ¼ ts sukker
ca. 2 ½ ts salt
ca. 2 ½ ts pepper
innmaten av tomatene, finhakket
Fremgangsmåte
Skjær toppen av tomatene og hul dem ut. Sett dem opp ned slik at væsken får renne godt ut. Fres de oppdelte grønnsakene i olje i varm panne. De skal bli møre men ikke for myke. Rør hele tiden. Ta innmaten av tomatene i til slutt. Smak til med salt og pepper. Fyll den ferdige ratatouillen over i de uthulte tomatene. Strø over ost og gratiner i ovn 4-5 minutter ved 180 grader C til tomatene får en gylden farge. De fylte tomatene serveres som en egen rett med fersk gjærbakst til.
Kilde: frukt.no