Gulrotsuppe med selleri og ingefær

Delikat både på smak og farge er denne suppen med gulrot, sellerirot og potet. Kajennepepper, hvitløk og frisk ingefær gjør den i tillegg litt 'hot'.

Foto: frukt.no

Det tar 20-40 minutter å lage denne suppen. Oppskriften gir 20 porsjoner og bør holde til 18 barn og 2-3 voksne.

Ingredienser

20 stk gulrot
10 stk potet
1 ¼ stk knollselleri (sellerirot)
5 stk løk
10 båt hvitløk
5 ss olje
10 ss revet frisk ingefær
15 stk grønnsakbuljong (terning)
60 dl vann
10 dl crème fraîche orginal, 35 %
salt
kajennepepper (forsiktig!)
40 blad frisk koriander til pynt

Slik gjør du:

Skrell gulrot, potet, knollselleri, løk og hvitløk i mindre biter. Surr grønnsakene i olje noen minutter uten at det tar farge.

Tilsett ingefær og la det steke forsiktig med en liten stund.

Ha i buljong og vann og la suppen koke under lokk til gulrøttene er møre, ca. 15 minutter. Kjør suppen glatt med en stavmikser.

Tilsett crème fraîche og smak suppen til med salt og litt kajennepepper. Pynt med friske korianderblader ved servering.

Kilde: frukt.no

 

Publisert 4. aug. 2015 14:12 - Sist endret 21. juni 2018 10:26