Det tar 40 til 60 minutter å lage kålrotkaker. Oppskriften gir 20 porsjoner.
Ingredienser
5 stk kålrot (ca. 3,8 kg)
10 stk tomat
10 stk vårløk
2 ½ dl hvetemel
10 stk egg
salt og pepper etter smak
1 ¼ ts kajennepepper
5 ss olje til steking
5 ss smør til steking
Fremgangsmåte
Skrell og skjær kålroten i terninger. Kok dem møre. Sil kokevannet fra og mos kålroten.
Flå tomatene, del dem i to, skrap ut frøende og skjær tomatkjøttet i små terninger. Finkutt vårløken - bruk så mye som mulig av det grønne.
Rør tomater, vårløk, mel og sammenpiskede egg i kålrotmosen. Smak til med salt, pepper og kajennepepper. Avkjøl blandingen helt. (Om blandingen virker for løs, bland inn litt maizennamel).
Lag kaker med vætet skje og stek dem i brunet smør og olje i stekepannen. Klem kakene litt ned og stek dem gylne og sprø på begge sider.
Server kålrotkakene med kokte poteter og salat, samt en skje matyoghurt smak til med litt chilisaus.
Kilde: frukt.no