Kyllingsuppe med rotgrønnsaker

Dette er en deilig suppe som metter godt. Masse gode grønnsaker harmonerer med både kylling og tomatsmaken, og litt chili setter en spiss på suppen.

Foto: frukt.no

Det tar 40 til 60 minutter å lage denne suppen. Oppskriften gir 20 porsjoner.

Ingredienser

15 stk kyllingfilet
10 ss olje til steking
5 stk løk
5 stk purre
30 stk sjalottløk
5 stk persillerot
5 stk pastinakk
10 stk gulrot
10 skive kålrot
10 skive knollselleri (sellerirot)
25 dl finsnittet hodekål
5 boks hakkede hermetiske tomater
15 båt hvitløk
2 ½ stk rød chili uten hinner og frø
10 stk kyllingbuljongterning
5 l vann

Fremgangsmåte

Stek kyllingfiletene i litt olje. Legg dem i en kjele med vann og buljongterninger. Kok på svak varme i ca. 30 minutter.

Rens og skjær alle grønnsakene - unntatt purren - i små biter som tilsettes buljongkjelen. Tilsett tomater.

Ta kyllingfiletene opp og skjær dem i mindre biter og legg dem tilbake i kjelen.

Skjær purren i ringer og legg dem i kjelen.

La suppen koke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Tilsett mer vann om suppen blir for tykk.

Server suppen med en rømmeklatt og godt brød.

Kilde: frukt.no

Publisert 28. aug. 2015 14:25 - Sist endret 21. juni 2018 10:27