Det tar 40 til 60 minutter å lage denne suppen. Oppskriften gir 20 porsjoner.
Ingredienser
15 stk kyllingfilet
10 ss olje til steking
5 stk løk
5 stk purre
30 stk sjalottløk
5 stk persillerot
5 stk pastinakk
10 stk gulrot
10 skive kålrot
10 skive knollselleri (sellerirot)
25 dl finsnittet hodekål
5 boks hakkede hermetiske tomater
15 båt hvitløk
2 ½ stk rød chili uten hinner og frø
10 stk kyllingbuljongterning
5 l vann
Fremgangsmåte
Stek kyllingfiletene i litt olje. Legg dem i en kjele med vann og buljongterninger. Kok på svak varme i ca. 30 minutter.
Rens og skjær alle grønnsakene - unntatt purren - i små biter som tilsettes buljongkjelen. Tilsett tomater.
Ta kyllingfiletene opp og skjær dem i mindre biter og legg dem tilbake i kjelen.
Skjær purren i ringer og legg dem i kjelen.
La suppen koke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Tilsett mer vann om suppen blir for tykk.
Server suppen med en rømmeklatt og godt brød.
Kilde: frukt.no