Barn har forskjellige preferanser, og denne retten er kanskje litt annerledes enn det de har smakt før. Risnudlene blir litt som pasta, så man kan kanskje si at dette blir en thailandsk versjon av pasta? Det tar 20 til 40 minutter å lage denne retten. Oppskriften gir 20 porsjoner.
Ingredienser
5 pose bønnespirer
1,25 kg risnudler
20 ss limesaft
20 ss ketchup
7 ½ ss brunt sukker
2 ½ dl soyasaus
20 båt hvitløk
5 stk finhakket rød chili (uten frø for mildere smak)
10 ss olje til steking
30 dl finrevet gulrot
20 stk egg
25 stk vårløk
5 dl peanøtter
20 båt lime til servering
Fremgangsmåte
Kok nudlene etter anvisning på pakken og skyll i kaldt vann. Rør i litt olje, og sett til side.
Finhakk hvitløk og chili og skjær vårløk i tynne skiver. Skrell gulrøttene og riv dem fint.
Pisk eggene med litt salt og hakk peanøttene grovt.
For å lage sausen blander du limesaft, ketchup, brunt sukker og soyasaus i en bolle.
Varm opp olje i en wok eller stekepanne og tilsett hvitløk og chili. Fres under omrøring i ca. 1 minutt. Tilsett gulrøtter og fres videre under omrøring i 1 minutt til.
Dytt blandingen med gulrøtter, hvitløk og chili til side og opp langs kanten av pannen og hell eggene i. Rør til du får eggerøre og hell sausen over eggerøren (legg i kjøtt/fisk sammen med sausen eller litt før slik at det får stekeskorpe før du tar oppi sausen).
Tilsett bønnespirer, vårløk og nudler og bland godt til alt er varmt.
Dryss over peanøtter og server med limebåter.
Kilde: frukt.no