Ratatouille

Ratatouille, som er en grønnsakgryte fra Provence i Frankrike, smaker herlig som en egen rett, men er også nydelig som saus til pasta eller sammen med bakt potet. 

Foto: frukt.no

Det tar under 20 minutter å lage denne retten, men oppkutting kan ta tid. Oppskriften gir 20 porsjoner.

Ingredienser

10 stk grovhakket løk
10 båt finhakket hvitløk
20 ss olje
2 ½ stk aubergine i biter
10 stk grønn squash i biter
10 stk rød paprika i halve ringer
10 boks hermetiske tomater
50 blad frisk basilikum hakket
20 stilk frisk timian hakket
5 ts salt
1 ts pepper

Fremgangsmåte

Skyll, rens og del opp grønnsakene i litt store biter.

Varm oljen i en tykkbunnet kjele.

Tilsett løk og hvitløk og surr til løken er myk og blank.

Tilsett resten av grønnsakene.

La retten surre på svak varme i 10-15 minutter til grønnsakene er møre.

Smak eventuelt til med mer pepper.

Kilde: frukt.no

Publisert 28. aug. 2015 14:25 - Sist endret 21. juni 2018 10:29