Rødløk

Rød kepaløk kalles vanligvis rødløk og har mildere smak enn gul løk.

Foto: frukt.no

Faktaopplysningene nedenfor kan brukes i opplysningen til barn. Du kan også stille følgende spørsmål:

- Vet dere hva denne grønnsaken heter?
- Hvor kommer den opprinnelig fra? Tror dere vi kan dyrke den i Norge? (Her kan globus eller kart være en morsom idé, slik at barna kan se hvor den kommer fra).
- Hva synes dere den ser ut som?
- Hva lukter det av den?
- Skal vi smake på den sammen?

Beskrivelse

Rød kepaløk kalles vanligvis rødløk og har mildere smak enn gul løk. Rødløk har god holdbarhet.

Bruksområde

Rødløk er nydelig rå i salater og ellers de fleste andre steder der vi bruker vanlig gul løk. Nydelig i silderetter.

Egenskaper

Løk inneholder noe A-, B- og C- vitaminer samt mineraler.

Norsk sesong: juli til mai.

Kilde: frukt.no

Publisert 6. aug. 2015 10:01 - Sist endret 6. aug. 2015 12:47