Grønn asparges er ikke tildekket og vokser frem over jorden i sollys. Smaken er mild og fin. Tykkelse og lengde kan variere noe fra land til land.
Vår
Her finner du grønnsaker som er lettest å få tak fra våren og utover.
Tomat kommer opprinnelig fra Syd-Amerika og kom til Europa med Colombus.
Sellerirot kommer fra Middelhavsområdet og dyrkes over hele Europa.
Ruccola har matte, grønne, smale og sterkt flikete blader og kan minne litt om løvetann.
Reddik er en gammel kulturplante som stammer fra Kina.
Persillerot er i nær familie med persille, og er en meget gammel kulturplante som har sin opprinnelse ved Middelhavet, der den fortsatt vokser vilt.
Sjalottløk stammer fra Midtøsten og ble brakt til Europa av franske korsfarere. Den anses av mange for å være den fineste og mest delikate av løkene.
Rødkål er en variant av hvitkål, som igjen er blant de eldste grønnsakene vi kjenner, og kom til Norge i vikingtiden.