Vår

Her finner du grønnsaker som er lettest å få tak fra våren og utover.

 

Publisert 4. aug. 2015 13:02

Grønn asparges er ikke tildekket og vokser frem over jorden i sollys. Smaken er mild og fin. Tykkelse og lengde kan variere noe fra land til land.

Publisert 10. aug. 2015 12:06

Tomat kommer opprinnelig fra Syd-Amerika og kom til Europa med Colombus.

Publisert 10. aug. 2015 10:33

Sellerirot kommer fra Middelhavsområdet og dyrkes over hele Europa.

Publisert 10. aug. 2015 08:44

Ruccola har matte, grønne, smale og sterkt flikete blader og kan minne litt om løvetann.

Publisert 6. aug. 2015 13:49

Reddik er en gammel kulturplante som stammer fra Kina.

Publisert 6. aug. 2015 13:11

Persillerot er i nær familie med persille, og er en meget gammel kulturplante som har sin opprinnelse ved Middelhavet, der den fortsatt vokser vilt.

Publisert 6. aug. 2015 10:12

Sjalottløk stammer fra Midtøsten og ble brakt til Europa av franske korsfarere. Den anses av mange for å være den fineste og mest delikate av løkene.

Publisert 4. aug. 2015 16:33

Rødkål er en variant av hvitkål, som igjen er blant de eldste grønnsakene vi kjenner, og kom til Norge i vikingtiden.