Blomkålsuppe med gressløk og brødkrutonger

Hjemmelaget blomkålsuppe er nesten det beste som finnes. Server sprøstekte brødterninger til og masse finklippet gressløk.

Foto: frukt.no

Det tar under 20 minutter å lage denne suppen. Denne oppskriften gir fire porsjoner.

Ingredienser

1 stk løk
1 ss olje
2 stk blomkål
2 dl matfløte
vann
salt og pepper
1 ts malt muskat
 
3 skive grovt brød
1 ss finhakket frisk gressløk
1 ss olje

Slik gjør du:

Skrell løk, hakk den grovt og stek den gyllen i olje i en stor kjele.

Varm og rens blomkålhodet, og ta av litt av blomkålen til garnityr. Skjær resten av blomkålen i biter.

Ha blomkålbiter og matfløte i kjelen. Fyll på med vann til det dekker blomkålen. Kok det mørt - ca. 4-5 minutter.

Mos suppen med en stavmikser, e.l. Smak til med muskat, salt og pepper.

Fjern skorpene på brødskivene og skjær dem i terninger. Stek dem gylne i olje i en stekepanne.

Server suppen med sprøstekte brødterninger, hakket rå blomkål og finhakket gressløk.

Nydelig suppe som kan serveres til middag eller som en liten kveldsrett med brød til.

Kilde: frukt.no

Publisert 4. aug. 2015 14:10 - Sist endret 21. juni 2018 10:30