Det tar under 20 minutter å lage denne suppen. Denne oppskriften gir fire porsjoner.
Ingredienser
1 stk løk
1 ss olje
2 stk blomkål
2 dl matfløte
vann
salt og pepper
1 ts malt muskat
3 skive grovt brød
1 ss finhakket frisk gressløk
1 ss olje
Slik gjør du:
Skrell løk, hakk den grovt og stek den gyllen i olje i en stor kjele.
Varm og rens blomkålhodet, og ta av litt av blomkålen til garnityr. Skjær resten av blomkålen i biter.
Ha blomkålbiter og matfløte i kjelen. Fyll på med vann til det dekker blomkålen. Kok det mørt - ca. 4-5 minutter.
Mos suppen med en stavmikser, e.l. Smak til med muskat, salt og pepper.
Fjern skorpene på brødskivene og skjær dem i terninger. Stek dem gylne i olje i en stekepanne.
Server suppen med sprøstekte brødterninger, hakket rå blomkål og finhakket gressløk.
Nydelig suppe som kan serveres til middag eller som en liten kveldsrett med brød til.
Kilde: frukt.no