Enkel spagettisaus med gulrot og selleri

Vær raus med grønnsakene i spagettisausen. Det er smart og veldig godt å tilsett grønnsaker som gulrot og selleri. Det gir en fin smak og det gjør det lettere å få i seg "5 om dagen".

Foto: frukt.no

Retten tar 20-40 minutter å lage og gir 4 porsjoner.

Ingredienser

300 g karbonadedeig
1 stk løk
1 båt presset hvitløk
3 stk gulrot
100 g knollselleri (sellerirot)
5 stk moden tomat eller en boks hakkede tomater
2 ss tomatpuré
2 dl kjøttbuljong (utblandet)
1 ts tørket oregano
400 g fullkornsspagetti

Slik gjør du:

Kok pastaen etter anvisning på pakken.

Rens og finhakk løk og hvitløk.

Vask, skrell og riv gulrøtter og selleri.

Skjær tomatene i terninger eller bruk en boks hakkede tomater.

Fres løken blank sammen med hvitløk i en panne eller gryte. Tilsett karbonadedeigen og stek den.

Tilsett grønnsakene og tomatpuré.

Tilsett buljongen og oregano, og la sausen koke i ca. 20 minutter.

Ønsker du en sterkere saus, kan du tilsette mer krydder og gjerne en hakket chili. Et par laurbærblad som får koke med i sausen gir en ekstra godt smak, men er ikke nødvendig.

Server sausen med nykokt fullkornsspagetti.

Kilde: frukt.no

Publisert 4. aug. 2015 14:10 - Sist endret 21. juni 2018 10:32