Retten tar 20-40 minutter å lage og gir 4 porsjoner.
Ingredienser
300 g karbonadedeig
1 stk løk
1 båt presset hvitløk
3 stk gulrot
100 g knollselleri (sellerirot)
5 stk moden tomat eller en boks hakkede tomater
2 ss tomatpuré
2 dl kjøttbuljong (utblandet)
1 ts tørket oregano
400 g fullkornsspagetti
Slik gjør du:
Kok pastaen etter anvisning på pakken.
Rens og finhakk løk og hvitløk.
Vask, skrell og riv gulrøtter og selleri.
Skjær tomatene i terninger eller bruk en boks hakkede tomater.
Fres løken blank sammen med hvitløk i en panne eller gryte. Tilsett karbonadedeigen og stek den.
Tilsett grønnsakene og tomatpuré.
Tilsett buljongen og oregano, og la sausen koke i ca. 20 minutter.
Ønsker du en sterkere saus, kan du tilsette mer krydder og gjerne en hakket chili. Et par laurbærblad som får koke med i sausen gir en ekstra godt smak, men er ikke nødvendig.
Server sausen med nykokt fullkornsspagetti.
Kilde: frukt.no