Gulrotrøsti

Røsti er en sveitsisk smårett som ofte består av revne poteter og løk. Her har vi brukt revne gulrøtter i tillegg. Kjempegodt som tilbehør til annen middag eller som en liten rett for seg selv. Rømme eller crème fraîche og tyttebærsyltetøy til er kjempegodt.

Foto: frukt.no

Retten tar mellom 20 og 40 minutter å lage. Oppskriften gir fire porsjoner.

Ingredienser

5 stk gulrot
5 stk middels stor potet
1 stk finhakket løk
2 stk egg
1 ts salt
nykvernet pepper
1 ss hakket frisk timian
1 ss smør til steking

Slik gjør du:

Skrell gulrøtter og poteter og riv dem grovt. Klem ut så mye væske som mulig.

Ha gulrøtter, poteter, løk og egg i en bolle.

Tilsett salt, pepper og timian.

Stek røstien i varm stekepanne med smør. Du kan enten steke en stor pannekakerøsti eller mindre pletter.

Røsti skal være gyllenbrun og sprø.

Har du stekt en stor pannekakerøsti, så skjær dem i fire "kakestykker". Tilbehør som er godt til er crème fraîche og tyttebærsyltetøy.

Tips:

Snu stor røsti i stekepannen ved hjelp av et stort lokk.

Kilde: frukt.no

Publisert 19. aug. 2015 09:07 - Sist endret 21. juni 2018 10:34