Hjemmelaget tomatsuppe med chili

Dette er en riktig god og enkel tomatsuppe med litt sting i smaken. Parmesan og brødkrutonger på toppen gir suppen 'det lille ekstra'.

Foto: frukt.no

Suppen tar 20-40 minutter å lage. Oppskriften gir fire porsjoner ferdig suppe.

Ingredienser

3 stk sjalottløk
2 båt hvitløk
10 stk tomat
olivenolje til steking
½ stk rød chili
1 stilk frisk timian
5 dl vann
1 boks hele hermetiske tomater
1 stk hønsebuljongterning
salt, pepper og supper etter smak
 
Tilbehør:
1 dl brødkrutonger
4 ss revet parmesan

Slik gjør du:

Skrell sjalottløk og skjær dem i tynne skiver. Skrell hvitløk og finhakk dem.

Skjær tomater i biter og varm dem i en stor kjele med olivenolje.

Hakk chilien fint. Tilsett løk, chili og timian i kjelen med tomatene. Hell på vann og tomatene. Tilsett buljongterningen (du kan bruke grønnsaksbuljong om ønskelig). La suppen koke ca. 20 minutter på svak varme.

Kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en blender. Blir suppen for tykk, kan den spes med litt vann.

Smak suppen til med salt og pepper og en klype sukker.

Server suppen med brødkrutonger og revet parmesan.

Kilde: frukt.no

Publisert 4. aug. 2015 14:10 - Sist endret 21. juni 2018 10:34