Det tar 20 til 40 minutter å lage denne suppen. Oppskriften gir fire porsjoner ferdig suppe.
Ingredienser
4 ss olivenolje
1 båt hvitløk
2 stk persillerot
2 stk gulrot
1 stk purre
¼ stk hodekål
1 stk grønn squash
½ stk rød chili
6 dl grønnsakbuljong (utblandet)
1 boks hermetiske tomater
100 g fullkornpasta
1 boks hvite bønner skylt i kaldt vann
1 skive knollselleri (sellerirot) - 1 cm tykk
1 ts sukker
1 ss finhakket frisk rosmarin
2 ss hakket frisk kruspersille
10 ss revet, skarp gulost
Fremgangsmåte
Rens hvitløk og press den med en hvitløkspresse.
Vask og rens persillerøtter og sellerirot og skjær dem i terninger, gulrøtter i skiver og purre i ringer.
Snitt hodekålen og skjær squash i halve skiver. Del chilien i to på langs, ta bort frø og hinner og finhakk dem.
Kok pasta etter anvisning på pakken.
Ha olivenolje og grønnsakene i en stor kjele og la det surre et par minutter. Hell på buljong og hermetiske tomater og la alt småkoke 8-10 minutter til grønnsakene er møre.
Ha i spagetti, bønner og finhakkede urter. La suppen få et oppkok.
Smak til med salt og pepper og litt sukker. Blir suppen for tykk, kan du ha i litt mer buljong.
Server suppen rykende varm med et dryss av finhakket kruspersille, revet ost og fersk godt brød.
Kilde: frukt.no