Ostesmørbrød på tur

Å pakke noen brødskiver med ost og skiver av grønnsaker i aluminiumsfolie ned i sekken er kjempegod turmat. Fine å legge i glørne på bålet, og vips, så har du ostesmørbrød.

Foto: frukt.no

Denne retten tar under 20 minutter å lage. Du kan gjerne inkludere flere grønnsaker hvis du ønsker. Oppskriften gir fire porsjoner.

Ingredienser

8 skiver grovt brød
2 ss grov sennep
2 ss ketchup
4 stk tomat
4 skive gulost
4 skive kokt skinke
1 ts pepper
1 ts tørket timian
8 blad aluminiumsfolie

Fremgangsmåte

Skjær tomat i skiver. Smør ketchup på fire av skivene og sennep på de fire andre. Legg ost, skinke og tomatskiver på ketchupskivene. Krydre med pepper og timian. Legg en sennepsskive oppå. Pakk inn i dobbelt lag med aluminiumsfolie.

Ved bålet:

Legg pakkene i glørne på bålet i ca. 10 minutter. Du kan også legge dem på en rist over glørne. Vend dem underveis. Det smaker alltid ekstra godt med litt småvarmt på tur.

Kilde: frukt.no

Oppskriften kan eventuelt byttes ut med denne for å inkludere flere grønnsaker:

Ostesmørbrød i vaffeljern

Gjør du klart alt på forhånd, så er det bare å la barna lage denne selv. Men husk å rettlede de yngste med hensyn til steking i vaffeljernet. Kan også tas med på tur og stekes på bålet. Oppskriften gir fire porsjoner og tar under 20 minutter å lage.

Ingredienser

8 skiver grovt brød
100 g gulrot
100 g stilkselleri (stangselleri)
100 g løk
100 g rød paprika
8 ss tacosaus
4 ss olivenolje
4 skive gulost
pepper

Fremgangsmåte

Vask, kutt og kok grønnsakene i litt lettsaltet vann i ca. 1 minutt, og la dem avkjøle. Oppbevar dem i kjøleskap til de skal brukes. Ha alle grønnsakene og tacosausen i en bolle og bland forsiktig. Legg halve grønnsaksblandingen på brødet, pass på at det ikke følger med for mye væske. Legg på en skive ost og spre resten av grønnsakene over. Topp med den siste brødskiven og stek i vaffeljern i 3-4 minutter.

Kilde: frukt.no

Publisert 28. aug. 2015 14:21 - Sist endret 21. juni 2018 10:36