Sunn pølsemiddag med potet- og pastinakkmos

Magre kjøttpølser med grønnsaker og hjemmelaget potetmos er absolutt en godkjent hverdagsmiddag. I potetmosen kan du blande inn kokte biter av sellerirot, kålrot eller hakkede krydderurter.

Foto: frukt.no

Det tar mellom 20 og 40 minutter å lage denne middagen. Oppskriften gir fire porsjoner.

Ingredienser

8 stk lettere kjøttpølse
 
Potetmos:
600 g potet
1 stk pastinakk
½ dl lettmelk
½ ts salt
¼ ts pepper
¼ stk løk

Fremgangsmåte

Skrell og skjær poteter og pastinakk i små biter og kok dem møre, ca. 20 minutter. Hell av nesten all væsken og mos potetene og pastinakken til stappe.

Tilsett melk, salt og pepper og rør godt.

Klipp eller skjær et kryss i hver ende av pølsene før du varmer dem i pannen med smør. Når pølsene blir varme vil skinnet trekke seg sammen og gi morsomme krøller i enden av pølsene.

Server pølse og potetmos f.eks. med grønnsakspyd som du ser på bildet.

Kilde: frukt.no

Publisert 28. aug. 2015 14:21 - Sist endret 21. juni 2018 10:38