Det tar over 60 minutter å lage denne retten. Oppskriften gir fire porsjoner.
Ingredienser
4 stk tomat
ca. 50 g reven gulost
Ratatouillefyll:
1 stk grønn squash i terninger
½ stk løk - finhakket
50 g frisk sjampinjong
½ stk rød paprika i terninger,
1 båt hvitløk - knust og finhakket
ca. 2 ss frisk timian - finhakket
ca. ½ ts sitronsaft
¼ ts sukker
ca. ½ ts salt
ca. ½ ts pepper
innmaten av tomatene, finhakket
Fremgangsmåte
Skjær toppen av tomatene og hul dem ut. Sett dem opp ned slik at væsken får renne godt ut. Fres de oppdelte grønnsakene i olje i varm panne. De skal bli møre men ikke for myke. Rør hele tiden. Ta innmaten av tomatene i til slutt. Smak til med salt og pepper. Fyll den ferdige ratatouillen over i de uthulte tomatene. Strø over ost og gratiner i ovn 4-5 minutter ved 180 grader C til tomatene får en gylden farge. De fylte tomatene serveres som en egen rett med fersk gjærbakst til.
Kilde: frukt.no