Gresk salat og tzatziki

Gresk salat og tzatziki vekker ferieminner, men du kan enkelt lage det hjemmet også. Perfekt som smårett og/eller som tilbehør.

Foto: frukt.no

Det tar 20 til 40 minutter å lage denne retten. Oppskriften gir fire porsjoner. I stedet for å blande alt i en bolle, så kan du servere i små skåler og la barna plukke det de vil ha. Oliven kan være litt spesielt for små ganer.

Ingredienser

Tzatziki:
1 stk slangeagurk
1 ts salt
2 dl matyoghurt
1 båt hvitløk
nykvernet pepper
1 stk sorte oliven til pynt
 
Salat:
4 stk tomat
½ stk slangeagurk
1 stk hodesalat
1 stk løk
12 stk sorte oliven
100 g fetaost
2 ss olivenolje
1 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

Riv agurken grovt og bland den med salt i en sil. La agurken stå i ca. 10 minutter. Klem ut så mye væske som mulig. Bland yoghurt med presset hvitløk og pepper, og bland i agurken.

Ha tzatzikien i en bolle og legg en oliven på toppen.

Skjær tomater i båter og agurk i litt grove biter. Skrell og skjær løken i skiver.

Bland tomat, agurk, salat og løk med oliven og fetaost i terninger. Hell på olivenolje og sitronsaft.

Sett salat og tzatziki kjølig fram til servering.

Kilde: frukt.no

Publisert 28. aug. 2015 14:22 - Sist endret 21. juni 2018 10:41