Grønnsakrisotto

Risotto kan lages i mange varianter. Prøv denne smakfulle risottoen med bare grønnsaker. Serveres med godt brød og et dryss revet parmesan.

Foto: frukt.no

Det tar mellom 20 til 40 minutter å lage denne retten. Oppskriften gir fire porsjoner.

Ingredienser

1 stk finhakket løk
3 ss olje
200 g frisk sjampinjong i terninger
4 dl hønsebuljong (utblandet)
1 boks hermetiske tomater
3 dl langkornet middagsris
1 stk finhakket grønn chili - uten frø og hinner
3 stk gulrot i skiver
2 skive knollselleri (sellerirot) i strimler
2 båt presset hvitløk
1 ts salt
½ ts pepper
1 dl revet parmesan

Fremgangsmåte

Fres løk og sopp i olje i en varm panne. Tilsett tomater, hønsebuljong, chilipepper og ris. Dette kokes i ca 20 minutter. Ha i resten av grønnsakene og kok et par minutter til. Smak til med salt og pepper. Serveres med et dryss parmesan og ferskt brød til.

Kilde: frukt.no

Publisert 28. aug. 2015 14:22 - Sist endret 21. juni 2018 10:41