Gulrotsuppe med selleri og ingefær

Delikat både på smak og farge er denne suppen med gulrot, sellerirot og potet. Kajennepepper, hvitløk og frisk ingefær gjør den i tillegg litt 'hot'.

Foto: frukt.no

Suppen tar 20-40 minutter å lage. Oppskriften gir fire porsjoner ferdig suppe.

Ingredienser

4 stk gulrot
2 stk potet
¼ stk knollselleri (sellerirot)
1 stk løk
2 båt hvitløk
1 ss olje
2 ss revet frisk ingefær
3 stk grønnsakbuljong (terning)
12 dl vann
2 dl crème fraîche orginal, 35 %
salt
kajennepepper (forsiktig!)
8 blad frisk koriander til pynt

Slik gjør du:

Skrell gulrot, potet, knollselleri, løk og hvitløk i mindre biter. Surr grønnsakene i olje noen minutter uten at det tar farge.

Tilsett ingefær og la det steke forsiktig med en liten stund.

Ha i buljong og vann og la suppen koke under lokk til gulrøttene er møre, ca. 15 minutter. Kjør suppen glatt med en stavmikser.

Tilsett crème fraîche og smak suppen til med salt og litt kajennepepper. Pynt med friske korianderblader ved servering.

Kilde: frukt.no

Publisert 4. aug. 2015 14:11 - Sist endret 21. juni 2018 10:42