Det tar 40 til 60 minutter å lage kålrotkaker. Oppskriften gir fire porsjoner.
Ingredienser
1 stk kålrot (ca. 750 g)
2 stk tomat
2 stk vårløk
½ dl hvetemel
2 stk egg
salt og pepper etter smak
¼ ts kajennepepper
1 ss olje til steking
1 ss smør til steking
Fremgangsmåte
Skrell og skjær kålroten i terninger. Kok dem møre. Sil kokevannet fra og mos kålroten.
Flå tomatene, del dem i to, skrap ut frøende og skjær tomatkjøttet i små terninger. Finkutt vårløken - bruk så mye som mulig av det grønne.
Rør tomater, vårløk, mel og sammenpiskede egg i kålrotmosen. Smak til med salt, pepper og kajennepepper. Avkjøl blandingen helt. (Om blandingen virker for løs, bland inn litt maizennamel).
Lag kaker med vætet skje og stek dem i brunet smør og olje i stekepannen. Klem kakene litt ned og stek dem gylne og sprø på begge sider.
Server kålrotkakene med kokte poteter og salat, samt en skje matyoghurt smak til med litt chilisaus.
Kilde: frukt.no