Det tar 40 til 60 minutter å lage denne suppen. Oppskriften gir fire porsjoner.
Ingredienser
3 stk kyllingfilet
2 ss olje til steking
1 stk løk
1 stk purre
6 stk sjalottløk
1 stk persillerot
1 stk pastinakk
2 stk gulrot
2 skive kålrot
2 skive knollselleri (sellerirot)
5 dl finsnittet hodekål
1 boks hakkede hermetiske tomater
3 båt hvitløk
½ stk rød chili uten hinner og frø (hvis du ønsker mildere smak)
2 stk kyllingbuljongterning
1 l vann
Fremgangsmåte
Stek kyllingfiletene i litt olje. Legg dem i en kjele med vann og buljongterninger. Kok på svak varme i ca. 30 minutter.
Rens og skjær alle grønnsakene - unntatt purren - i små biter som tilsettes buljongkjelen. Tilsett tomater.
Ta kyllingfiletene opp og skjær dem i mindre biter og legg dem tilbake i kjelen.
Skjær purren i ringer og legg dem i kjelen.
La suppen koke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Tilsett mer vann om suppen blir for tykk.
Server suppen med en rømmeklatt og godt brød.
Kilde: frukt.no