Ratatouille

Ratatouille, som er en grønnsakgryte fra Provence i Frankrike, smaker herlig som en egen rett, men er også nydelig som saus til pasta eller sammen med bakt potet. 

Foto: frukt.no

Det tar under 20 minutter å lage denne retten. Oppskriften gir fire porsjoner.

Ingredienser

1 stk grovhakket løk
1 båt finhakket hvitløk
2 ss olje
¼ stk aubergine i biter
1 stk grønn squash i biter
1 stk rød paprika i halve ringer
1 boks hermetiske tomater
5 blad frisk basilikum hakket
2 stilk frisk timian hakket
½ ts salt
½ krm pepper (tilsvarer en 0,5 ml eller 1/5 teskje) ev. bare smak til i stedet for å måle opp.

Fremgangsmåte

Skyll, rens og del opp grønnsakene i litt store biter.

Varm oljen i en tykkbunnet kjele.

Tilsett løk og hvitløk og surr til løken er myk og blank.

Tilsett resten av grønnsakene.

La retten surre på svak varme i 10-15 minutter til grønnsakene er møre.

Smak eventuelt til med mer pepper.

Kilde: frukt.no

Publisert 28. aug. 2015 14:22 - Sist endret 21. juni 2018 10:44