Vil du være med på et forskningsprosjekt om Omega-3, helse og bærekraft?

For alle som er friske og i alderen 20-70 år, og ikke tar tran eller Omega-3-tilskudd fra før. 

Bildet kan inneholde: servise, rangpur, kroppssmykker, gul, clementine.

Målet for studien er å undersøke hvordan inntak av makrellolje rik på fettsyren ketolinsyre, C22:1n-11, kan påvirke nivået av omega- 3 i kroppen.

Vi trenger friske deltakere i alderen 20-70 år. NB - du kan ikke ta tran eller Omega-3-tilskudd fra før.

Deltakelsen varer i 7 uker og innebærer:

  • En 3 ukers innledende periode der alle deltakere skal innta kapsler som inneholder en kontrollolje. 
  • En 4 ukers periode der deltakerne blir tilfeldig fordelt til å enten innta:
    • Kapsler med fiskeolje med høy konsentrasjon av ketolinsyre
    • Kapsler med fiskeolje med lav konsentrasjon av ketolinsyre 
  • 3 besøk på Avdeling for Ernæringsvitenskap ved Universitetet i Oslo. Besøkene innebærer:
    • fastende blodprøve
    • måling av høyde og vekt
    • registering av  kroppssammensetning
    • utfylling av spørreskjema om kosthold
    • tester i smertetoleranse

Les mer om forskningsprosjektet

Helseeffekter av ketolinsyre

Kontakt

Pia Bålsrud

 

Publisert 8. apr. 2021 12:48 - Sist endret 13. aug. 2021 12:21