Er du interessert i å delta eller høre mer om forskningsprosjektet? Fyll inn navn, e-postadresse og telefonnummer i skjemaet nedenfor, og vi vil ta kontakt med deg for en uforpliktende samtale.
Om studien
De positive helseeffektene av omega-3-fettsyrer skyldes først og fremst den reduserende effekten på fastende triglyseridnivåer (fettstoffer).
Det er kjent at det er store individuelle variasjoner i effekten av omega-3-tilskudd på fastende triglyseridnivåer. Lite er imidlertid kjent om den individuelle variasjonen i triglyseridrespons etter et måltid (postprandialt) etter tilskudd av omega-3, samt om hvilke mekanismer som forårsaker denne variasjonen.
Gjennom å studere individuelle karakteristikker, genetikk, kosthold, måltidsmønster, glukose og fysisk aktivitetsnivå ønsker vi å undersøke den individuelle variasjonen i effekten av omega-3-tilskudd på fastende og postprandiale triglyseridnivåer. Målet med denne studien er å få ny kunnskap som kan hjelpe oss å forstå hvorfor noen responderer bedre på tilskudd av omega-3 enn andre.
Hvem kan delta?
Du kan delta hvis du:
- Er mellom 40 og 70 år
- Bor i Oslo og omegn
Du kan ikke delta hvis du:
- Er gravid eller ammende
- Røyker eller bruker snus
- Er allergisk eller har intoleranse mot fisk, gluten, melkeprotein eller laktose
Fordeler ved å delta i studien
-
Kosttilskudd og testmåltider vil være gratis.
-
Deltakerne vil etter studien motta en rapport om sitt vanlige kosthold, kroppssammensetning, og fysisk aktivitet med råd om hvordan forbedre livsstilen sin.
-
De vil også få resultatene av standard biokjemiske målinger, som f.eks. lipider.
-
Gavekort på 500 NOK.
-
Deltakerne vil bidra til å øke kunnskapen om hvordan omega-3-fettsyrer påvirker risikofaktorer for hjete- og karsykdom, noe som gir myndighetene et mer evidensbasert grunnlag for sine kostråd.
Kontakt
Prosjektleder er professor Stine M. Ulven ved Avdeling for ernæringsvitenskap på Universitetet i Oslo.
Kontakt oss gjerne for mer informasjon:
E-post: omega3pt-studien@medisin.uio.no
Telefon: 92 29 06 34