Delta i Omega-3PT studien

Vi søker deltakere til en pilotstudie innen persontilpasset ernæring for å teste hvordan inntak av omega-3 påvirker dine fettstoffnivåer

Laksefilet på en fjøl med omega-3 piller

Illustrasjon: Colourbox

 

Er du interessert i å delta eller høre mer om forskningsprosjektet? Fyll inn navn, e-postadresse og telefonnummer i skjemaet nedenfor, og vi vil ta kontakt med deg for en uforpliktende samtale.

Om studien

De positive helseeffektene av omega-3-fettsyrer skyldes først og fremst den reduserende effekten på fastende triglyseridnivåer (fettstoffer).
Det er kjent at det er store individuelle variasjoner i effekten av omega-3-tilskudd på fastende triglyseridnivåer. Lite er imidlertid kjent om den individuelle variasjonen i triglyseridrespons etter et måltid (postprandialt) etter tilskudd av omega-3, samt om hvilke mekanismer som forårsaker denne variasjonen. 

Gjennom å studere individuelle karakteristikker, genetikk, kosthold, måltidsmønster, glukose og fysisk aktivitetsnivå ønsker vi å undersøke den individuelle variasjonen i effekten av omega-3-tilskudd på fastende og postprandiale triglyseridnivåer. Målet med denne studien er å få ny kunnskap som kan hjelpe oss å forstå hvorfor noen responderer bedre på tilskudd av omega-3 enn andre. 

Hvem kan delta?

Du kan delta hvis du:

  • Er mellom 40 og 70 år
  • Bor i Oslo og omegn

Du kan ikke delta hvis du:

  • Er gravid eller ammende
  • Røyker eller bruker snus
  • Er allergisk eller har intoleranse mot fisk, gluten, melkeprotein eller laktose

Fordeler ved å delta i studien

  • Kosttilskudd og testmåltider vil være gratis.

  • Deltakerne vil etter studien motta en rapport om sitt vanlige kosthold, kroppssammensetning, og fysisk aktivitet med råd om hvordan forbedre livsstilen sin.

  • De vil også få resultatene av standard biokjemiske målinger, som f.eks. lipider.

  • Gavekort på 500 NOK.

  • Deltakerne vil bidra til å øke kunnskapen om hvordan omega-3-fettsyrer påvirker risikofaktorer for hjete- og karsykdom, noe som gir myndighetene et mer evidensbasert grunnlag for sine kostråd.

Kontakt

Prosjektleder er professor Stine M. Ulven ved Avdeling for ernæringsvitenskap på Universitetet i Oslo.

Kontakt oss gjerne for mer informasjon:

E-post: omega3pt-studien@medisin.uio.no

Telefon: 92 29 06 34

Publisert 23. nov. 2022 13:54 - Sist endret 18. okt. 2023 13:34