Seksjon for molekylær ernæring
![](https://www.med.uio.no/imb/om/organisasjon/avdelinger/ernering/molekyler-ernaring/bilder/molnu-507.jpg)
Seksjon for molekylær ernæring jobber med å studere sammenhenger mellom energimetabolisme, overvekt og komorbiditeter.
Forskergrupper ved seksjonen
Undervisning ved seksjonen
Seksjonen tar del i undervisningen av masterstudenter i klinisk ernæring og profesjonsstudiet i medisin ved Institutt for medisinske basalfag.
Forskning ved seksjonen
Ekspertisen i seksjonen omfatter kompetanse i molekylær biologi og epidemiologi samt bruk av dyre- og humane modeller for preventive og terapeutiske intervensjonsstudier.
Seksjonens forskning fokuserer på tre kjerneområder:
- Betydningen av kostintervensjon med aminosyrer og fettsyrer for å regulere energimetabolisme ved overvekt.
- Forstå de molekylære mekanismene for hvordan hyperglykemi, fettsyrer, aminosyrer og fysisk aktivitet påvirker insulininsensitivitet , overvekt og comorbiditeter
- Studere de molekylære mekanismene som forbinder overvekt med inflammasjon samt kreft samt hvordan inflammasjon og kreft kan føre til cachexia.